Jeroen van Hoof - Senior Hardware-engineer Jeroen van Hoof

Neem een kijkje in het leven van Senior Hardware-engineer Jeroen van Hoof

‘Als Hardware-engineer is geen dag hetzelfde.’

De techniek verandert continu, iets waar je als Hardware-engineer altijd mee bezig bent. Jeroen van Hoof is Senior Hardware-engineer op de afdeling industrie en ziet deze veranderingen dagelijks voorbij komen. “De ene keer werken we met nieuwe programma’s en de andere keer met nieuwe materialen. Doordat we bij zo veel verschillende klanten aan diverse projecten werken leer je regelmatig nieuwe technieken kennen.”

In het derde jaar van zijn hbo opleiding start Jeroen met een stage bij Hoppenbrouwers op de panelenbouw. Daar werkt hij in de werkplaats en mag er ook een stukje werkvoorbereiding naast doen. Dit bevalt  zo goed dat Jeroen ook zijn afstudeeropdracht bij Hoppenbrouwers mag doen, maar nu in hardware-engineering. En met succes. “Sindsdien ben ik blijven hangen. Ik ging steeds meer projecten doen en ben zo langzaam doorgegroeid tot Senior Hardware-engineer.”

Unieke projecten

“Als Hardware-engineer is geen dag hetzelfde”, vertelt Jeroen. “Ik werk aan heel diverse projecten waaronder een aantal bij een pretpark. Dit zijn echt unieke, bijzondere projecten die ook internationaal veel bekendheid hebben. Je wordt direct betrokken bij de eerste vergaderingen en maakt vanuit een paar schetsen uiteindelijk een hele attractie. Dat blijft een mooie ervaring.” Het zijn niet alleen de diverse projecten die het werk zo afwisselend maakt. “Je werkt door die verschillende projecten ook met verschillende programma’s zoals Eplan, AutoCAD of Revit. Tussendoor zijn we ook bezig met verbeterprojecten op de afdeling zoals het standaardiseren van verschillende processen. Daar heb je dan bij je volgende projecten weer profijt van.”

Vak coach

Hoppenbrouwers vindt de ontwikkeling van jonge talenten heel belangrijk. Dat is dus ook de reden dat de laatste jaren veel jonge, talentvolle engineers aan de teams van industriële automatisering toegevoegd zijn. “Die jongens hebben begeleiding nodig, want praktijk ervaring hebben ze vaak nog niet. Ik vind dat leuk om te doen, want ik heb precies dezelfde weg bewandeld. Als senior Hardware-engineer ben ik vooral de vak coach van deze nieuwe jongens. Ik maak ze wegwijs, leg ze de engineeringsprogramma’s uit en vertel ze over de technieken en standaardisaties waar we mee werken. Je kan ze al jouw kennis overbrengen en dan maakt het extra mooi om te zien dat die jongens in hun vak groeien.”

Wil jij aan de slag als Hardware-engineer bij Hoppenbrouwers? Solliciteer dan snel!