Jeroen Machielsen - Projectleider Water Jeroen Machielsen

Van duaal leren naar Projectleider

Maak kennis met Jeroen Machielsen geboren en getogen in Prinsenbeek. Hij is nu al geruime tijd werkzaam als projectleider bij Hoppenbrouwers Techniek.

Jeroen Machielsen; “Ik kwam al vroeg in aanraking met de techniek. Ik ben sinds de basisschooltijd actief bij de carnavalsclub C.V. de Knuppels in Prinsenbeek. In de carnavalswagens die we bouwen zitten veel bewegende delen die door PLC techniek en relaistechniek kunnen schakelen. Mijn vader is ook elektricien. Ik ging vroeger vaak met hem mee en raakte daardoor geïnteresseerd in de techniek. Ik maakte daarom na de basisschool al de keuze richting techniek. Vanuit de LTS naar het MBO Elektrotechniek en daarna door naar de HBO met uiteindelijk een duaal leertraject. In een duaal leertraject rouleer je binnen verschillende functies in de elektrotechniek.”

Het technische vak leren kennen

“Als HBO-er kom je vaak in kantoorfuncties terecht. Wil je het technische vak echt goed snappen en beheersen, dan moet je juist niet bang zijn ook de uitvoeringskant te leren kennen. Je wordt er alleen maar beter van,” vertelt Jeroen. “Ik heb tijdens mijn afstuderen een complete waterzuivering geëngineerd en deze nadat ik in dienst kwam bij Hoppenbrouwers in het veld mogen uitvoeren en begeleiden. Daarna ben ik doorgegroeid naar de functie van werkvoorbereider. Toen ik mijn kennis had verbreed en een eigen klantenkring had opgebouwd, ben ik doorgegroeid naar projectleider water. Veel projectleiders hebben dit doorstroom traject binnen Hoppenbrouwers zo doorlopen. Mijn serviceteam in Udenhout loopt als een geoliede machine met inmiddels al veel onderhoudscontracten in de watersector. Mijn persoonlijke ambitie is om nieuwe specialisaties op te starten in andere vestigingen. Zo zijn we nu bezig om de industriële tak in de vestiging in Deurne uit te bouwen. We hebben daar inmiddels een klein team staan. We gaan dit nu ook doen voor de vestiging Roosendaal. Het is mooi om te zien dat de jongeren hetzelfde traject doorlopen als wij, alleen mag ík ze nu daarbij helpen en de kans geven om te groeien.”

Wat is een duaal leertraject bij Hoppenbrouwers?

Via een duale leerroute krijg je bij Hoppenbrouwers de mogelijkheid je HBO opleiding Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde te behalen door werken en leren te combineren. Je bent tijdens deze periode in dienst van Hoppenbrouwers en gaat één dag en één avond per week naar school. Tijdens je studie maak je kennis met een aantal functies zoals werkvoorbereider, projectleider, engineer of tekenaar en wordt er een persoonlijk begeleidingsplan opgesteld. Zo kun je zelf ontdekken welke functie en specialisme het beste bij je passen. Wij betalen je salaris, studiekosten en je hebt uitzicht op een vaste baan. Bekijk hier onze duale vacatures.