Jeroen Bertens - Hoofd inkoop Jeroen Bertens

"Ik miste de binding met Elektrotechniek"

“Afgestudeerd aan het HBO Technische bedrijfskunde ging ik werken in de ERP software. Al vrij snel miste ik de binding met Elektrotechniek. In 2005 begon ik bij Hoppenbrouwers als monteur en groeide vrij snel door naar de functie van Werkvoorbereider/calculator. Inmiddels werk ik al weer geruime tijd als Hoofd inkoop, logistiek en panelenbouw.”

Zo slim mogelijk inkopen

“Ik ben verantwoordelijk voor de inkoopafspraken en het uitzetten van de brede lijnen hiervoor. Wij hebben geen eigen inkoopbureau. Ons doel is wel om zo slim mogelijk met de inkoop om te gaan. We werken met zelfsturende teams binnen onze organisatie die zelf de verantwoordelijkheid hebben om hun producten in te kopen. Mijn rol daaropvolgend is om te monitoren of de teams zich aan de inkoop afspraken houden. Ik stuur daarin bij waar nodig.

Verder ben ik eindverantwoordelijk voor de panelenbouw. Ik hou me hier voornamelijk bezig met het organisatorische en het financiële gedeelte. Ik hou me bezig met de medewerkers, de planning, de urenbewaking en stuur waar nodig bij.”

Een gecombineerd team met leerlingen en senioren.

“Het leukste in mijn werk is de afwisseling. Ik ben aan de ene kant bezig met de techniek maar ook met de medewerkers en de organisatie zelf. Ik ben dan ook echt trots als we een complex project met ons team, waarin leerlingen en senioriteit gecombineerd wordt, kwalitatief goed kunnen afronden.

Als ik vanuit mijn werkplek uit het raam kijk naar de werkplaats, dan is het geweldig om te zien hoe goed ons team het onderling met elkaar kan vinden. Ze zijn allemaal even flexibel en ik hoef dan ook weinig bij te sturen.”