Stagiair HBO – Jef Verhaert Jef Verhaert

Jef Verhaert vertelt over zijn stage in het Hoppenbrouwers Experience Center

“We krijgen veel ruimte en vrijheid en dat stimuleert de zin naar nieuwe dingen ontdekken”

Begin februari startte de Vlaamse student Jef Verhaert in het Hoppenbrouwers Experience Center. De reistijd naar zijn stageplek is ongeveer een uurtje, maar dat maakt hem niets uit. “Tijdens mijn stageperiode mag ik ontzettend veel doen. Ik krijg hier zoveel vrijheid en meer kansen dan mijn medestudenten in België.”

Volop uitdaging

“Eigenlijk had ik reeds een andere stageplaats gevonden, maar een week voor de deadline van school kwam er een stagevacature voorbij van Hoppenbrouwers. Dit project sprak me ontzettend aan en daarom ben ik er op het nippertje nog vol voor gegaan. Ik heb het andere bedrijf gebeld, ‘Sorry ik heb iets anders gevonden’”, vertelt Jef. Komende stageperiode gaat Jef samen met 7 andere stagiairs van diverse opleidingen aan de slag in het HEC dat voor en door studenten gerund wordt. “Het is uniek dat wij zelf mogen bouwen en ontwikkelen. We krijgen veel ruimte en vrijheid en dat stimuleert de zin naar nieuwe dingen ontdekken en blijven leren en ontwikkelen.”

Aan de slag in het HEC

Jef gaat de komende weken de transportcel optimaliseren. Hier is de eerste stagiair van het HEC Raul van der Laak mee begonnen. “Wat we maken in het HEC verhoudt zich natuurlijk ook tot het ‘echte’  bedrijfsleven. Je moet je voorstellen dat er veel magazijnen zijn waar heel weinig plaats is, maar de transportbanden veel plek in beslag nemen. Daarnaast moet er ook ander transport kunnen plaatsvinden in die magazijn en moet de transportband op een veilige manier onderbroken kunnen worden om bijvoorbeeld met je heftruck erlangs te gaan. In het HEC hebben we dat ook nodig, want af en toe moet je wat gevallen knikkers oprapen”, vertelt Jef lachend.