Jef Sprangers - Adviseur/Praktijkbegeleider

Jef Sprangers - Adviseur/Praktijkbegeleider

Panelenbouw

Het is geweldig dat je je eigen kennis kunt delen met de jongere generatie

"In 2000 ben ik bij Hoppenbrouwers begonnen als Paneelbouwer/Testmonteur. Inmiddels werk ik al geruime tijd als adviseur Panelenbouw/Praktijkbegeleider. Hoppenbrouwers bouwt panelen in eigen huis. Met een jong team werken ze hier in onze ruime werkplaats.

 

De belangrijkste werkzaamheden in mijn functie als Adviseur Panelenbouw bestaan uit het testen van de kasten, werken volgens de normen, onderzoeken om tot de beste technische en verantwoorde oplossing te komen voor de klant en het bewaken van de kwaliteit.

 

Begeleiding in eigen praktijkschool

Daarnaast ben ik als Praktijkbegeleider dagelijks in de werkplaats bezig met het begeleiden van aankomende en minder ervaren monteurs. Dit loopt centraal met de praktijkschool en dat doe ik samen met mijn collega Eric van Gestel. We geven de leerlingen ’s avonds een extra scholing in onze eigen praktijkschool. Naast het werken en de avondles gaan ze één keer per week naar school.

 

Het meest trots ben ik als we complimenten krijgen van de klant. Dat betekent dat we met de jonge jongens een goed resultaat hebben afgeleverd. Als de jongens na één of twee jaar met een diploma naar huis gaan dan is dat prachtig om te zien. Je ziet hun trotse ouders en dat geeft een goed gevoel. Het is geweldig dat je zo je eigen kennis kunt delen met de jongere generatie.

 

Samenwerking met scholen

De samenwerking met scholen is ook een belangrijk onderdeel van mijn functie. We hebben intensief contact met zowel de docenten als de leerling tijdens de opleiding. Maar ook als het gaat om het optimaliseren van opleidingen zodat deze goed aansluiten op de praktijk."

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail