Jarno van Vuuren - Software-engineer Jarno van Vuuren

Jarno zit goed op zijn plek bij Hoppenbrouwers

‘De komende jaren staan in het teken van leren en ontwikkelen’

Na het behalen van zijn mbo-diploma High Tech Metalektro was Jarno nog niet klaar met leren. Zijn passie voor techniek nam alleen maar toe. Zijn hbo-studie Elektrotechniek was dan ook een logische vervolgstap. Jarno liep zijn afstudeerstage bij Hoppenbrouwers en behaalde zijn hbo-bachelor. Na een welverdiende vakantie is hij gestart als software-engineer en barst hij van de ambitie.

Passie voor techniek

Al vroeg in zijn schoolcarrière kwam Jarno tot zijn geluk in contact met techniek. “Tijdens mijn stages op het mbo ben ik in veel fabrieken geweest”, vertelt Jarno. “Daar zag ik hoe gigantische productielijnen de fabriek draaiende houden en hoe alles geautomatiseerd is. Ik vind dat mooi om te zien. Het idee dat jij het technische brein kunt zijn achter die techniek geeft mij een kick.”

Ervaring komt met de jaren

Jarno studeerde af bij het HEC in Udenhout en heeft een systeem ontwikkeld, dat bijdraagt aan de automatisering. Jarno: “Er zijn veel verschillende facetten die je moet doorlopen gedurende zo’n proces. Voordat je gaat ontwerpen en realiseren, moet je eerst analyseren en onderzoeken.” Bij engineering is analyseren erg belangrijk en leer je door te doen. “Ik ben net klaar met school en moet nog veel leren en ervaring opdoen. De eerste jaren staan vooral in het teken van deze ontwikkelingen. Door veel te doen krijg je het steeds beter onder de knie”, licht Jarno toe.

Grote dromen

Als kleine jongen had Jarno net als vele andere jongens nog een andere passie. Voetbal. Hij zat zelfs in de jeugdopleiding van RKC Waalwijk. Jarno: “Ik heb een aantal jaar bij RKC gevoetbald. Ik hoopte toen profvoetballer te worden. Achteraf gezien is het geen probleem dat ik ben afgevallen. Ik zou naar een andere middelbare school moeten. Met het gevolg dat ik mijn vrienden zou missen. En dan had ik misschien ook niet de stappen gezet, die mij nu bij Hoppenbrouwers hebben gebracht.”

Volop groeimogelijkheden

Jarno heeft een duidelijk doel voor ogen en ziet zich de komende jaren volop ontwikkelen bij Hoppenbrouwers. “Uiteindelijk wil ik doorgroeien tot technische sales engineer”, geeft Jarno aan. “De commerciële kant en het contact met klanten trekken mij erg aan. Om uit te blinken in deze functie, moet je de branche goed kennen. Daarom wil ik de komende jaren zoveel mogelijk leren van zowel het engineeren van hardware als software.”

Of Jarno zich op z’n plek voelt binnen Hoppenbrouwers, daarover leidt geen twijfel. Jarno: “Hoppenbrouwers is een groot bedrijf, maar doordat je in kleine teams werkt voelt het niet zo. Er zijn nog volop mogelijkheden bij Hoppenbrouwers voor mij. En ik heb dan ook nog veel te leren. Gelukkig word ik omringd met allemaal ervaren en betrokken collega’s waar ik veel van opsteek.”