Jan-Willem van Bon - Vestigingsleider Heesch

Jan-Willem van Bon

“Hoppenbrouwers biedt medewerkers ruimte voor groei en ontwikkeling”

De historie van de vestiging in Heesch gaat terug tot 1955. In 2018 besluit eigenaar Jan-Willem van Bon zich aan te sluiten bij Hoppenbrouwers Techniek. “De moeilijkste keuze in mijn leven, om het levenswerk van mijn vader en mijzelf te verkopen. Van het ‘kleine’ Van Bon, naar het ‘grote’ Hoppenbrouwers voelde als een enorme stap. Maar omdat ook zij de menselijke maat hanteren, open en eerlijk zijn naar opdrachtgevers en de medewerkers als belangrijkste bedrijfsbouwstenen zien, heb ik de stap gezet.”

Van Bon wil een werkgever zijn waar medewerkers veilig, prettig en met plezier kunnen werken. Door de jaren heen werden de projecten groter en groeide het aantal medewerkers. Jan-Willem: “We waren en zijn een gezonde club. Een betrouwbare partner voor opdrachtgevers op het gebied van klimaatinstallaties. Zij konden en kunnen altijd rekenen op een eerlijk advies, daarmee hebben we de afgelopen zestig jaar het vertrouwen opgebouwd in de markt. Maar door onze forse groei werden we te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken.”

Het is de reden voor Jan-Willem om op zoek te gaan naar een partij die zijn organisatie de volgende stap kan laten zetten. Zowel bij Van Bon als bij Hoppenbrouwers zijn medewerkers belangrijk. Hoppenbrouwers is niet voor niets verkozen tot beste werkgever 2017-2018. “Natuurlijk is het even wennen, zoeken naar je positie binnen een groter bedrijf. Maar het biedt juist de ruimte voor groei en ontwikkeling”, denkt Jan-Willem. “Binnen onze vestiging hebben medewerkers alle ruimte om uitdagend werk te doen. We hebben onze mensen veel te bieden en de mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen of door te groeien zijn binnen Hoppenbrouwers alleen maar groter geworden.”

Jan-Willem voelt zich niet alleen verantwoordelijk voor zijn medewerkers, maar heeft ook oog voor de mogelijkheden die de vestiging Heesch aan bestaande en nieuwe opdrachtgevers te bieden heeft. “Landelijk zijn we actief als adviserend, realiserend en begeleidend W-installateur. Dat doen we volgens de menselijke maat: eerlijk, oprecht en transparant. Het maakt dat we veel voor bestaande relaties werken door het hele land. In de eigen regio zie ik veel kansen om uit te bouwen en partijen samen met de andere vestigingen van Hoppenbrouwers Techniek een totaalaanbod te bieden.”