Jan Jansen – Projectcoördinator Werktuigbouwkunde

"Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam al snel bij Hoppenbrouwers uit"

“In juni 2016, ben ik begonnen bij Hoppenbrouwers. Ik werkte bij een erkend installatiebedrijf en ik was op dat moment op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via oud collega’s kwam ik al snel bij Hoppenbrouwers terecht, waarbij de eerste indruk meteen heel goed en positief was.”

“Al bijna 20 jaar ben ik Werkvoorbereider. Eerst junior, toen senior, en nu Projectcoördinator. Hier heb ik destijds voor gekozen vanwege de vrijheid en zelfstandigheid; je kunt zelf je werkzaamheden indelen. Als Projectcoördinator raak je bij heel veel processen betrokken. Van engineering, naar de uitvoering, tot aan de oplevering. Maar ook het financiële plaatje, je bent ook continu bezig met het bewaken van de cijfers. De functie is heel veelzijdig; je bent een spin in het web.”

Hoe ziet een dag eruit

“Uiteraard begin ik met een bakje koffie. Daarna begint eigenlijk mijn dagelijkse ritueel. Ik bel de monteurs of er nog gekke dingen zijn, vervolgens ook de uitvoerders en projectleider. Ik bespreek met collega’s wat er op het dag programma staat en wie waar mee bezig is, maar ook waar we elkaar in kunnen ondersteunen. En daarna volgt mijn mailbox. Wanneer dat er allemaal op zit, doe ik echt nog van alles. Kijken hoe projecten ervoor staan, achter bestellingen aan die nog open staan, calculaties maken, facturaties enzovoort. Maar ook vragen van collega’s beantwoorden, want ja ze weten je snel te vinden als ze merken dat je van veel zaken op de hoogte bent. Een grap en grol met de collega’s hoort hier ook bij.

Ook ga ik regelmatig naar de projecten toe. Dit vind ik belangrijk om er een goed gevoel bij te krijgen en te polsen hoe het gaat. Maar ook om met de klant persoonlijk te bespreken hoe het loopt, dat soort zaken. Vaak kun je daardoor heel snel inspringen op situaties. Onze overleggen met het project-team zijn dan ook vaak op locatie. Je hebt alle vrijheid om daarheen te rijden.”

Hoppenbrouwers cultuur

“Hoppenbrouwers is totaal anders dan mijn vorige werkgever. Het was daar heel hiërarchisch opgezet: je had de directeur, dan allerlei managers, dan weer afdelingshoofden, dus echt veel lagen. Hier is het simpelweg gewoon een platte organisatie. Jij bent diegene die de kar moet trekken en neemt daar de verantwoordelijkheid voor. Je krijgt veel zelfstandigheid en daardoor kun je zelf meteen actie ondernemen als de situatie daar om vraagt. Bovendien ben je veel sneller bij iemand om een probleem op de lossen of iets voor elkaar te krijgen. En dát maakt het leuk. In plaats van dat je in een soort hokjescultuur werkt met eigen eilandjes, krijg je hier echt een teamverband. Je bent open en betrokken naar elkaar en dat geeft vertrouwen en teamspirit. Wanneer je er zelf voor open staat, komt dat vanzelf terug. Ook zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden en kansen.”

Toekomstvisie

“Mijn ambitie is om een zo groot mogelijk team om mij heen te creëren, waar je voldoende energie uit kunt halen. Waarvan je na een paar jaar denkt, hier staat iets waar ik trots op ben en deel van uit maak, en hier kan ik de toekomst mee aan. Maakt totaal niet uit of het nu jong, oud, man of vrouw is, als het maar een gezellig team is, die ervoor wil gaan. Dat is wel echt een van mijn dromen. Qua functie, zit ik verder prima op mijn plek.”