Jaap Vugs - Software Engineer, Industriële automatisering Jaap Vugs

Neem een kijkje in het leven van Software Engineer Jaap Vugs

‘Ik word in mijn functie heel vrij gelaten in het organiseren van mijn werk’

Hoppenbrouwers Techniek is voor Jaap bekend terrein wanneer hij in 2006 solliciteert voor zijn afstudeerstage. “In een ver verleden is mijn vader werkzaam geweest bij Hoppenbouwers, dus ik wist al in welke markten Hoppenbouwers actief is en dat het bedrijf bekend staat als een goed leerbedrijf. Voor mij was de keuze vrij makkelijk”, vertelt Jaap. Ondertussen is Jaap al ruime tijd werkzaam bij Hoppenbrouwers en dagelijks aan de slag in zijn rol als ‘Senior Software Engineer’.

Tijdens Jaap zijn mbo-opleiding ontstaat zijn interesse voor PLC-technieken. Jaap: “Ik ben na het afronden van mijn mbo meteen gestart met hbo en ook daar gingen deze vakken mij goed af. Na een prettige afstudeerperiode bij Hoppenbrouwers ben ik vast in dienst gekomen en heb ik binnen mijn functie, en nu nog steeds, de ruimte gehad om te groeien omdat de techniek zich steeds ontwikkelt. De techniek staat nooit stil, dat maakt het ook mooi.”

Software Engineer binnen Industrie en Water

De afgelopen jaren is Jaap werkzaam geweest voor de clusters Industrie en Water. Momenteel is Jaap vrijwel fulltime ingeleend bij Brabant Water. “Sinds 2015 ben ik betrokken bij de opzet en uitrol van SPA16 bij Brabant Water. Er was binnen Brabant Water grote behoefte aan een standaard besturing op alle drinkwater productlocaties die ook op afstand eenvoudig, snel en veilig te bedienen is. Ik ben begonnen met het mee opbouwen van de nieuwe standaard en heb voor de eerste pilot-locaties de PLC-applicaties opgezet en de inbedrijfstellingen gedaan”, vertelt Jaap. Uiteindelijk is het bouwteam uitgebreid en heeft Jaap een meer leidende rol gekregen. “Ik houd me nu ook bezig met een stukje voorbereiding en coördinatie op locatie. Vanuit je eigen ambitie krijg je binnen Hoppenbrouwers alle ruimte om je verder te ontwikkelen en door te stromen.” De combinatie van de werkzaamheden die Jaap nu uitvoert maakt dit een leuk en uitdagend project voor hem.

‘Vanuit je eigen ambitie krijg je binnen Hoppenbrouwers alle ruimte om je verder te ontwikkelen en door te stromen’

Hoog verantwoordelijkheidsgevoel

Het dragen van verantwoordelijkheid en de intensieve samenwerking met collega’s ervaart Jaap als zeer positief. Jaap: “Je krijgt binnen Hoppenbrouwers veel eigen verantwoordelijkheid. Ik word in mijn functie heel vrij gelaten in het organiseren van mijn werk. Deze verantwoordelijkheid zorgt ook voor meer betrokkenheid. Het leukste aan mijn functie is dat je zowel op kantoor aan het werk bent als op locatie voor de inbedrijfstelling van de installaties. Ik hou van de afwisseling in mijn werk en ik ben trots als we als team goed werk opgeleverd hebben.”