Jaap Vugs - Software Engineer, Industriële automatisering

Jaap Vugs

"Ik hou van de afwisseling in mijn werk"

“Hoppenbrouwers was voor mij bekend terrein omdat mijn vader hier in een ver verleden ooit nog gewerkt heeft. Tijdens mijn MBO ontstond mijn interesse voor PLC technieken al. Ik ben daarna ook meteen gestart met de HBO en ook daar gingen deze vakken mij goed af. Ik wist dat Hoppenbrouwers in deze markt actief was en te boek stond en staat als een goed leerbedrijf dus was de keuze makkelijk om mijn afstudeerstage in 2006 hier te doen. Ik heb deze periode als prettig ervaren en ben daarna in dienst gekomen. Binnen mijn functie heb ik nog steeds de ruimte om te groeien omdat de technieken steeds verder ontwikkelen.”

Intensieve samenwerking met collega’s

“Afgelopen jaren ben ik binnen Hoppenbrouwers werkzaam geweest voor de clusters Industrie en Water. Nu werk ik voornamelijk voor het cluster Water. Als Software Engineer houd ik me bezig met het programmeren, testen en inbedrijfstellen van PLC/SCADA besturingen en het schrijven van functionele en technische specificaties. De samenwerking met onze Hardware-engineers is erg intensief tijdens een project.

Het leukste in mijn functie is dat je zowel op kantoor aan het werk bent als op locatie voor de in bedrijfstelling van de installatie. Ik hou van de afwisseling in mijn werk en ben trots als we als team het werk goed opgeleverd hebben”.