Imke Onderwater - HR-Adviseur Imke Onderwater

Maak kennis met HR-Adviseur Imke Onderwater

“Pakken en stropdassen kom je hier niet snel tegen”

Imke Onderwater is als HR-Adviseur verantwoordelijk voor de afdelingen Service, Verbeteren & Vernieuwen, Data, Marketing & Communicatie en Administratie binnen de vestiging Udenhout. “Een heel diverse functie”, vertelt ze. “Ik houd me onder andere bezig met de werving, het ziekteverzuim, de uitstroom en de tevredenheid van medewerkers. We willen zorgen dat medewerkers hun werk leuk vinden, zich kunnen ontwikkelen en bij ons willen blijven werken!”

Imke: “In de buurt van Udenhout – waar ik vandaan kom en Hoppenbrouwers is gevestigd – staat Hoppenbrouwers bekend als een goede werkgever. Werken bij dit bedrijf leek me dan ook wel wat. Toen ik in augustus 2015 de vacature voor HR-Adviseur voorbij zag komen, heb ik meteen gesolliciteerd. En ik werd aangenomen!”

Met twee benen op de grond

“Hoppenbrouwers past heel goed bij mij. De cultuur, normen en waarden sluiten aan bij hoe ik zelf in het leven sta. De organisatie is laagdrempelig, de mensen zijn benaderbaar en de lijnen kort. Pakken en stropdassen kom je hier niet snel tegen, informaliteit en nuchterheid wel. We staan met twee benen op de grond. Als medewerker krijg je veel verantwoordelijkheid, vrijheid en wordt er écht geluisterd naar jouw ideeën. Hoppenbrouwers is bovendien volop in beweging, waardoor ik steeds opnieuw wordt uitgedaagd. Heerlijk, zo’n dynamische omgeving! Ik voel me hier heel erg op m’n plek.”

Goed motortje

De organisatie groeit hard, beaamt Imke. “Binnen elke vestiging zijn we op zoek naar medewerkers, zowel vakmensen als leerlingen en stagiaires. Natuurlijk moeten die beschikken over de juiste opleiding, maar nog belangrijker is dat je er zin in hebt, gemotiveerd bent en ambitie hebt. Je moet een goed motortje hebben! We zoeken die mensen die van nature ondernemend zijn en zich willen ontwikkelen.”

Talenten ontwikkelen

Samen met de projectleiders zijn Imke en haar collega’s actief bezig met de ontwikkeling van de medewerkers. “We stimuleren projectleiders om met de medewerkers in hun team in gesprek te gaan over hun ambities en hen te coachen. Daarnaast kunnen medewerkers ook altijd bij mij aankloppen. Ik vind het belangrijk dat ze mij weten te vinden.

Echt van toegevoegde waarde

“Als HR-Adviseur ben ik gekoppeld aan een aantal teams binnen onze organisatie. Elke HR-Adviseur bedient zo’n 100-125 medewerkers. Dit is een bewuste keuze, zodat de medewerker centraal staat. Op deze manier ken je de mensen, hun ambities en opleidingsbehoeften en kun je écht van toegevoegde waarde zijn. Ik werk met een kleine club mensen, maar kan wel gebruikmaken van de kennis en mogelijkheden van een grote organisatie. Ideaal!”