Henny de Haas - Algemeen directeur Henny de Haas

Henny de Haas is Directeur en Eigenaar van Hoppenbrouwers techniek

De ambitie om te groeien – in de breedste zin van het woord – staat van jongs af aan hoog op het lijstje van Henny de Haas. Sinds hij als boerenzoon besloot dat hij meer wilde dan koeien melken, maakte hij stapsgewijs zijn dromen waar: van elektricien werd hij uiteindelijk directeur (2002) en eigenaar (2013) bij Hoppenbrouwers. En in die functie is hij nog steeds doorlopend op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kansen. “Niet groeien is stilstand, op alle fronten. Dus ik blijf in beweging en stimuleer mijn omgeving ook daartoe.”

 

Wat dat betreft kan hij zijn hart ophalen bij de technische dienstverlener Hoppenbrouwers. Het bedrijf maakte de afgelopen decennia een enorme ontwikkeling door. Een echt familiebedrijf, dat ooit als eenmansbedrijf begon, en inmiddels 1600 medewerkers met 20 vestigingen in het hele land telt. En daarmee werkt Henny de Haas aan een doelgerichte spreiding van de activiteiten, zodat het bedrijf op veel locaties een vertrouwd gezicht voor bedrijven en particulieren is. Met uiteindelijk als doel: de beste en meest duurzame installateur van Nederland te worden.

Een echt familiebedrijf

Hoppenbrouwers is een echt familiebedrijf, ondanks dat Henny geen familie is van de oprichter, Theo Hoppenbrouwers. Die koos Henny ruim 20 jaar geleden echter bewust uit als opvolger, omdat hij het juiste DNA had om dit bedrijf verder te brengen. Eén van de belangrijkste waarden die Henny koestert is de aandacht voor de medewerkers. Die staan bij Hoppenbrouwers op één. Want Henny – en zijn inmiddels flink uitgebreide managementteam – zijn zich er volledig van bewust dat goede medewerkers, die plezier hebben in hun werk, het fundament zijn onder het succes van de onderneming. “Het zorgt voor gemotiveerde vakmensen die bereid zijn het uiterste uit zichzelf halen om zo goed mogelijk te presteren,” aldus Henny de Haas.

Dit is ook de reden dat hij het belangrijk vindt medewerkers veel vrijheid te geven in de vorm van een grote eigen verantwoordelijkheid. Eigenlijk zijn ze bij Hoppenbrouwers allemaal kleine ondernemers die samen met hun team zorgen voor het optimaal afronden van hun opdrachten. Ze onderhouden zelf de contacten met de opdrachtgevers en worden vooral ook uitgedaagd zelf beslissingen te nemen. Daarnaast vindt Henny, die zelf in zijn leven ook veel opleidingen volgde en doorgroeikansen kreeg, het belangrijk volop te investeren in de mogelijkheden voor medewerkers om zich te ontwikkelen, op wat voor manier dan ook.

Medewerkers van Hoppenbrouwers Techniek aan het werk bij de Bunkertoren in Eindhoven

Jouw betrouwbare en daadkrachtige partner

Henny de Haas is ervan overtuigd – en dat heeft de tijd inmiddels ook al bewezen – dat deze manier van werken niet alleen voor de medewerkers grote voordelen heeft, maar ook voor de klanten. De lijntjes met de direct verantwoordelijken zijn kort, waardoor snel en deskundig – en zo mogelijk proactief – ingesprongen kan worden op de wensen en behoeften van de klanten. Henny de Haas: “Dat maakt Hoppenbrouwers een betrouwbare en daadkrachtige partner.”

Op naar de toekomst

In 2018 werd Hoppenbrouwers Koninklijk: een ere-predikaat, waar Henny zeer trots op is. En wat hij traditiegetrouw ook groots met de medewerkers heeft gevierd. Maar veel tijd om er bij stil te blijven staan is er niet, want de groeispurten zijn sindsdien alleen maar toegenomen. Anno 2021 is Hoppenbrouwers een financieel sterk bedrijf en het gegeven dat een nieuwe generatie De Haas zich al voorbereidt op een toekomst in de onderneming, is een duidelijk signaal van continuïteit. Dat geeft volgens Henny ook een gevoel van zekerheid en veiligheid op de lange termijn. En natuurlijk van trots: een bedrijf waar je je graag aan wilt committeren en er zo vanzelfsprekend ambassadeur van bent.