Giel Brekelmans - Hbo-stagiair Werktuigbouwkunde

Giel Brekelmans

“De gezelligheid en het harde werken gaan goed samen binnen ons team.”

Tijdens het meet & match evenement in april kwam Giel Brekelmans in contact met Hoppenbrouwers Techniek. Als geboren en getogen Udenhoutse jongen is Hoppenbrouwers de ideale stageplek voor hem om de hoek. Sinds september versterkt Giel dan ook het team Werktuigbouwkunde als hbo-stagiair.

Variatie in het werk

Giel draait fulltime met het team van Jan Denissen mee. “Eigenlijk beginnen we iedere dag met wat de dag ervoor is blijven liggen. Vaak komen hier dan nog losse opdrachten en taken bij. Hierdoor is er geen vast dag patroon, de werkzaamheden verschillen echt per dag. Op dit moment ben ik druk bezig om mijn stageverslag rond te krijgen. Voor mijn verslag heb ik een principeschema gemaakt. Dit schema ben ik nu nog aan het uittekenen en uitwerken.”

Adviesteam

Als onderdeel van het adviesteam denkt Giel mee over de adviezen die worden gegeven aan de diverse teams: “Vanuit het adviesteam worden er verschillende projecten binnengehaald en beoordeeld. Ons team adviseert de anderen over de aanpak van de projecten en ondersteunt de teams wanneer zij ergens tegenaanlopen. Zo maken we bijvoorbeeld berekeningen die uiteindelijk bij de uitvoerders terecht komen. Ik hoop tijdens mijn stageperiode bij te dragen aan het verwezenlijken van de projecten. Zodat alles goed uitgevoerd kan worden.”

Verdieping in de installatietechniek

“De installatietechniek is tot nu toe maar een klein onderdeel van mijn opleiding Werktuigbouwkunde geweest. Daardoor kwam ik hier wel een beetje binnen als een beginner. Bij Hoppenbrouwers heb ik dit gelukkig redelijk snel kunnen oppakken en bijspijkeren. Na een aantal weken kreeg ik er al snel meer handigheid in. Ook omdat ik dit heb aangekaart bij mijn collega’s en gelukkig begrepen zij dit goed. Zij hebben mij materiaal gegeven waardoor ik me meer in de installatietechniek heb kunnen verdiepen. Ik krijg steeds meer inzicht in welk richting ik op wil in de toekomst, door de praktijkervaring bij Hoppenbrouwers. Na het afronden van deze opleiding wil ik namelijk graag doorstuderen. Waarschijnlijk wil ik me verder verdiepen in de werktuigbouwkunde op de universiteit.”

Brabantse gezelligheid in het team

“Met mijn begeleider Jan heb ik een goede klik. We zijn allebei échte Brabanders en we houden van gezelligheid. De gezelligheid en het harde werken gaan goed samen binnen ons team. Ook werk ik goed samen met mijn andere collega’s en houden we allemaal van een gezellig praatje. Als ik vragen heb dan kijken we hier meestal direct naar. We hebben korte lijnen waardoor je direct door kunt met je werkzaamheden. Hierdoor kom ik eigenlijk nooit vast te zitten in het werk.”