Giel Brekelmans - Junior Technisch Adviseur Werktuigbouwkunde Giel Brekelmans

Benieuwd wat Junior Technisch Adviseur Giel Brekelmans binnen zijn functie doet?

‘Na mijn stage kwam ik al snel tot de conclusie dat mijn tijd bij Hoppenbrouwers er nog niet op zit’

Tijdens het meet & match evenement kwam Giel Brekelmans in contact met Hoppenbrouwers Techniek. Als geboren en getogen Udenhoutse jongen is Hoppenbrouwers de ideale leerplek voor hem om de hoek. In 2019 begint hij als HBO stagiair Werktuigbouwkunde en omdat het van beide kanten goed bevalt blijft hij, naast zijn studie, werkzaam binnen dezelfde afdeling. Sinds augustus is Giel in dienst als Junior Technisch Adviseur. 

Van stagiair naar medewerker

Gedurende Giels stage is hij gecharmeerd geraakt door de installatietechniek. “Ik heb tijdens deze stage veel geleerd, maar ik wilde deze kennis nog verder uitbreiden. Na een aantal gesprekken met mijn coach Jan Denissen, kwamen we al snel tot de conclusie dat mijn tijd bij Hoppenbrouwers er nog niet op zit. Sindsdien ben ik onderdeel gebleven van het Adviesteam op de afdeling Ziekenhuizen”, vertelt Giel. Giel is nog bezig met zijn studie en draait daarnaast 24 uur in de week met het team mee. “Eigenlijk beginnen we iedere dag met wat de dag ervoor is blijven liggen. Vaak komen hier dan nog losse opdrachten en taken bij. Hierdoor verschillen de werkzaamheden echt per dag.”

Verdieping in de installatietechniek

“De installatietechniek is tot nu toe maar een klein onderdeel van mijn opleiding Werktuigbouwkunde geweest. Daardoor kwam ik hier wel een beetje binnen als een beginner. Bij Hoppenbrouwers heb ik dit gelukkig redelijk snel kunnen oppakken en bijspijkeren. Na een aantal weken kreeg ik er al snel meer handigheid in, mede door de hulp van mijn collega’s”, vertelt Giel. Als onderdeel van het adviesteam denkt Giel mee over de adviezen die worden gegeven aan de diverse teams: “Vanuit het adviesteam worden de vragen vanuit de klant vertaald naar een passend installatie-ontwerp. Bij het maken van een ontwerp hoort ook een passende prijsstelling. Als we de opdracht gescoord hebben, ondersteunen wij daarna de uitvoeringsteams tijdens de uitvoering.” Giel zijn ambities om door te studeren zijn er nog steeds. “Na het afronden van deze opleiding zou ik graag de master Technische Bedrijfskunde of Energy & Process Technology willen gaan volgen op de universiteit.”

‘Gedurende mijn tijd als stagiair heb ik me geen enkel moment ‘stagiair’ gevoeld, maar een waardig onderdeel binnen het team’

Duurzame droom

Giel zijn grootste drijfveer voor het vak is om zo veel mogelijk bij te dragen aan de energietransitie in Nederland. Giel: “Mijn functie binnen Hoppenbrouwers biedt mij de kans om de juiste kennis hiervoor op te doen en om in contact te komen met ervaren mensen in het vakgebied.” Giel heeft zichzelf altijd op zijn plek gevoeld binnen Hoppenbrouwers. “Gedurende mijn tijd als stagiair heb ik me geen enkel moment ‘stagiair’ gevoeld, maar een waardig onderdeel binnen het team. Ik zie Hoppenbrouwers als een sterk bedrijf in het werven en opleiden van de jongere studenten binnen het vak. Als tip zou ik studenten meegeven dat zij degene zijn die bepalen welke koers ze gaan varen. Doe vooral wat je leuk vindt, werken met plezier is een vereiste!”