Gerben Geelen - Projectleider Modulair Bouwen Gerben Geelen

Neem een kijkje in het leven van Projectleider Gerben Geelen

“Het is mijn droom om het modulair bouwen Hoppenbrouwers breed uit te gaan rollen!”

Bijna vijf jaar geleden ging Gerben Geelen, na jarenlange ervaring bij een bouwkundig aannemer, aan de slag bij Löwik Installatietechniek. “Ik raakte bij Löwik nauw betrokken met het modulaire bouwen. Sinds de aansluiting van Löwik Installatietechniek bij Hoppenbrouwers in oktober 2020, zet ik mijn droom voort bij Hoppenbrouwers Techniek Almelo.” 

De integratie van Löwik binnen de Hoppenbrouwers familie.

De afgelopen tijd is er achter de schermen hard gewerkt om de integratie van de vestigingen in Almelo en Oldenzaal binnen Hoppenbrouwers Techniek te realiseren. Daarover vertelt Gerben: ‘’Natuurlijk gaat dat gepaard met enkele veranderingen in onze werkwijzen, ook in mijn functie. Een goed voorbeeld is de rol van projectleider: bij Hoppenbrouwers ben je als projectleider ook bezig met het coachen van collega’s. Dat was voorheen niet het geval. Als je het mij vraagt, is dat juist een kans om persoonlijke groei beter te analyseren, dus ik ervaar dit als een positieve verandering!’’

Openen van een praktijkschool

Er heerst al lange tijd krapte op de arbeidsmarkt van technisch geschoolde mensen. Maar Gerben heeft veel vertrouwen in de aanpak van Hoppenbrouwers als het gaat om het aantrekken van (jong) personeel: ‘’Hoppenbrouwers Techniek investeert veel tijd in de jeugd en in de samenwerking die zij met onderwijsinstellingen aan gaan. We zeggen ook wel: de jeugd heeft de toekomst. Door die aanpak, kan de continue doorstroom van onderaf gerealiseerd worden. Er zijn dan ook tal van succesverhalen van bbl-leerlingen die van monteur zijn doorgegroeid tot bijvoorbeeld werkvoorbereider. We willen daarom op korte termijn ook een praktijkschool op de vestiging in Almelo openen! Zo kunnen we de jeugd aantrekken en intern extra opleiden, bovenop hun bestaande lespakket.’’

Integraal samenwerken

Tevens ziet Gerben veel kansen als het gaat om integraal samenwerken: ‘’Löwik Installatietechniek opereerde landelijk. Veel klanten zitten verspreid over het land. De medewerkers hebben daardoor regelmatig lange reisafstanden af moeten leggen. Door integraal samen te werken met andere Hoppenbrouwers vestigingen kunnen we de reistijd van medewerkers verkorten. Dat is fijn voor hen én voor de klant.’’ Gerben geeft als voorbeeld dat een service klus in Zuid-Nederland uitgevoerd kan worden door één van de vestigingen in die regio, terwijl de vestiging in Almelo service werkzaamheden in Noord-Nederland op kan pakken.

Modulair bouwen

Gerben vertelt enthousiast over de integratie en de kansen die dat oplevert, maar hij wordt pas écht gepassioneerd wanneer hij over modulair bouwen begint te vertellen: ‘’Ik zie veel kansen om het modulair bouwen Hoppenbrouwers breed uit te gaan rollen. De bouwwereld is in beweging en de krapte op de woningmarkt blijft stijgen. Vanuit de vestiging in Almelo hebben we al veel ervaringen opgedaan de laatste jaren omtrent de modules en we werken iedere dag aan het optimaliseren van dit montage proces. Zo worden er in de nieuwe wijk Janninkkwartier te Enschede dertig luxe huurwoningen gerealiseerd. Hoppenbrouwers Techniek Almelo realiseert hier de technische installaties inclusief installatie- en trapmodules in deze volledig energie-neutrale woningen. De modules gaan wekelijks vanuit onze prefab fabricagehal op transport richting de bouwplaats. Door de toepassing van onze prefab modules wordt de bouwtijd van de woningen aanzienlijk verkort. Doordat we nu onder de vlag van het ‘grote’ Hoppenbrouwers Techniek vallen, krijgen we de mogelijkheid om onze expertise nog verder uit te bouwen. Het is mijn droom om het modulair bouwen Hoppenbrouwers breed uit te gaan rollen!”