Freddy van Peer - Regiodirecteur West-Brabant Freddy van Peer

Freddy van Peer vertelt over zijn functie als Regiodirecteur West-Brabant binnen Hoppenbrouwers

“Hoppenbrouwers, het mooiste bedrijf van West-Brabant”

Freddy van Peer vervult vanaf januari 2020 de functie van regiodirecteur West-Brabant bij Hoppenbrouwers Techniek. Zijn doel is om van Hoppenbrouwers Techniek één van de mooiste bedrijven van West-Brabant te maken; een fijn bedrijf om te werken én om mee te werken. “Door meer te denken vanuit de regio kunnen we beter samenwerken en elkaar helpen. Wat is er mooier om dat te doen in de regio waar ik me thuis voel? In West-Brabant ben ik geboren en getogen; in Etten-Leur om precies te zijn.”

Zichtbaar in West-Brabant

“Toen ik bij Hoppenbrouwers Techniek in dienst kwam, werkten er nog maar weinig inwoners uit Etten-Leur. Hoppenbrouwers was enkele jaren geleden in West-Brabant nog niet echt bekend. Als ik de kans kreeg, legde ik graag uit wat voor mooi bedrijf Hoppenbrouwers Techniek is. Dat doe ik nog steeds, binnenkort bijvoorbeeld op de middelbare school van mijn kinderen, de KSE. Het verschil met enkele jaren geleden is dat Hoppenbrouwers Techniek nu wél zichtbaar is in de regio. Ik hoef maar van Etten-Leur naar Dongen te rijden, om daarvan het bewijs te zien. Dan zie ik de ene na de andere auto of bestelbus van Hoppenbrouwers rijden. Inmiddels komen er zo’n twintig Hop-collega’s ook uit Etten-Leur e.o.”

Geïnspireerd door Hoppenbrouwers

“Aanvankelijk was ik vanaf 2008 in dienst bij een van de bedrijven die zich later bij Hoppenbrouwers Techniek heeft aangesloten, namelijk bij Van Loon Elektrotechniek in Dongen. Ik vervulde daar, met mijn bedrijfseconomische achtergrond, een financiële functie. Vanuit die rol woonde ik ooit een lezing van Henny de Haas bij. Ik raakte zo geïnspireerd dat ik de volgende dag aan René van Loon (toenmalig directeur-eigenaar, nu commercieel directeur) liet weten dat als ik ooit ergens anders zou gaan werken, dat bij Hoppenbrouwers zou zijn. Mooi, hoe dat via een omweg in 2015 uitgekomen is.”

Ontwikkelen vanuit ruimte en vertrouwen

“Vanuit mijn financiële functie ging ik me toen al steeds meer toeleggen op het verbeteren van processen. Dáár ligt mijn interesse, in combinatie met mijn interesse in de mens. Ik ben een verbinder. Vanuit mijn interesse in mensen én in procesverbetering heb ik recent een coachingsopleiding gevolgd, waarmee ik het onbenut potentieel in onze medewerkers nog beter in kaart kan brengen. Het is prachtig dat een bedrijf jou als medewerker de ruimte en het vertrouwen geeft om de dingen te doen waar je in gelooft. Wat voor functietitel daaraan hangt, vind ik minder boeiend. Het gaat erom dat ik de dingen binnen Hoppenbrouwers op mijn eigen authentieke manier mag doen. Als je meebeweegt met het bedrijf, kun je hier succesvol zijn. Niet alles is vooruit tot in de finesses uitgedacht, tijdens de ontwikkeling vullen we het verder in. De ambities zijn groot. Wanneer je de verbondenheid met het bedrijf voelt, dan ga je vanzelf mee in alle mooie ontwikkelingen die we met elkaar realiseren.”

Saamhorigheid

“Als regiodirecteur blijf ik ook vestigingsleider Dongen. Regelmatig zal ik bovendien in Roosendaal en Breda zijn, en de samenwerking tussen Dongen en Kaatsheuvel verder vormgeven. Het is voor mij een droom om met Hoppenbrouwers Techniek het mooiste bedrijf in West-Brabant te zijn. Een gebied waar ik me van oudsher mee verbonden voel. Zo ben ik al heel mijn leven supporter van het avondje NAC. Ook al weer heel wat jaartjes samen met mijn twee kinderen. En tegenwoordig uit naam van Hoppenbrouwers. Zo’n avondje is mijn favoriete ontspanning, net als hardlopen. Tijdens een zondagochtendrondje door de polders loop ik mijn hoofd lekker leeg. Die West-Brabantse polders zijn prachtig. Dit gebied heeft op verschillende vlakken veel te bieden. Qua bedrijvigheid is het gevarieerd met een mooie mix van industrie, mkb en winkelgebieden. Bovendien is de saamhorigheid in het West-Brabantse groot. Er heerst de sfeer van elkaar iets gunnen. Ik verveel me in deze regio en in deze functie geen minuut!”