Frank Wouda - Werkvoorbereider Werktuigbouwkunde Roosendaal Frank Wouda

Frank Wouda vertelt meer over zijn functie als Werkvoorbereider in het Service team van Hoppenbrouwers

“Je doet het samen, ongeacht je functie of ervaring”

Frank Wouda startte op 1 september 2019 als werkvoorbereider in het service projecten team Werktuigbouwkunde in Roosendaal. Hij nam een vracht aan ervaring in de installatietechniek met zich mee. Frank werkt namelijk al vanaf zijn zeventiende in dit vak. “Het vak installatietechniek heeft me altijd kunnen boeien, omdat het zo breed en veelzijdig is.”  

Eerste contact tijdens banenavond Roosendaal

Frank legde tijdens een banenavond bij Hoppenbrouwers Techniek in Roosendaal het eerste contact. Toen hij bij vestigingsleider Richard Clement enkele maanden later aangaf toe te zijn aan een overstap, ging het snel en volgde een arbeidscontract. Frank: “Hoppenbrouwers zit als organisatie goed in elkaar; met een goede structuur en duidelijke regels. Op de vestiging in Roosendaal is iedereen erg behulpzaam. Als ik iets niet weet en ik vraag het, dan staan er zo een paar collega’s aan mijn bureau om mij te helpen. In dit team is iedereen voor mij gelijk; van monteur tot werkvoorbereider of projectleider. Je moet het samen doen, alleen kom je niet zo ver.”

 Hecht zelfstandig werkend team Werktuigbouwkunde

“Meestal zorg ik dat ik er om 07.30 uur ben, zodat ik de monteurs die hun dag op de zaak starten, waar nodig verder kan helpen. Het service projecten team Werktuigbouwkunde in Roosendaal is een hecht en sterk team, dat onderling goed samenwerkt. Met elkaar verzorgen we het technisch onderhoud in bestaande bouw, bij zowel particulieren, woningbouwcoöperaties als bedrijven. Echte vakmensen die weten waarover ze praten als ze bij mensen over de vloer komen in hun woon- of werksituatie. In dit team is er de zelfstandigheid, de vakkennis en het karakter om samen projecten uit te voeren en zo opdrachtgevers en klanten tevreden te stellen met het eindresultaat. Omdat de monteurs bereid zijn om bij het uitvoeren van hun werk, zelf na te denken, stemt dat de klant en opdrachtgevers gelukkig. De lijntjes zijn maar kort!”

Binnen én buiten aan het werk

“Als de monteurs naar hun projecten zijn, dan open ik mijn mailbox en start met het beantwoorden van de belangrijkste vragen. Vervolgens wisselen mijn werkzaamheden zich af; van het bestellen van materialen en het contact onderhouden met aannemers tot het maken van een offerte of het versturen van een factuur. Het bijzondere van werkvoorbereider zijn bij Hoppenbrouwers is dat ik zowel binnen áls buiten werk. Ik ben ook echt iemand van de praktijk en vind het extra leuk dat ik als werkvoorbereider op de projecten zelf kom. Rond 17.00 uur ga ik naar huis, naar mijn vriendin (onderwijzeres) en onze twee kinderen.”

Verder ontwikkelen

“Een project van A tot Z samen maken vind ik het leukste. Als dat goed verloopt, kun je tegen elkaar zeggen ‘dat hebben we mooi voor elkaar gebokst’. Ik merk dat ik sinds ik bij Hoppenbrouwers werk, weer vol energie zit, ondanks dat er veel op me af komt. Mijn ambitie is dan ook om hier lang te te blijven werken en binnen het bedrijf door te groeien naar projectcoördinator. De markt en de techniek bewegen; het is voor mij belangrijk om hierin mee te gaan en mezelf hierin verder te ontwikkelen. Die mogelijkheden zijn er bij Hoppenbrouwers volop.”

Uitbreiding w-team met projectleider

“Wel hoop ik dat we dit team kunnen uitbreiden met nog een aantal echte vakmensen. En dat we de opdrachtgevers blijven bedienen met de snelheid en de kwaliteit die dit team nu al levert. Ook zou het fijn zijn als we op korte termijn voor dit team een projectleider vinden die een echte aanvoerder kan zijn voor deze jongens; iemand die de leiding neemt maar wel tussen de jongens in staat.’’