Frank van Sundert - Projectleider Ziekenhuizen Frank van Sundert

Na een kort uitstapje weer terug bij Hoppenbrouwers

Aan de slag bij Hoppenbrouwers

“In 2015 ben ik bij Hoppenbrouwers begonnen als projectleider. Ik was toen de eerste w-medewerker die hier begon. Maar, dat veranderde snel want in diezelfde week dat ik begon, werd het nieuws bekend dat Sebregts zich aansloot bij Hoppenbrouwers Techniek. Toen had ik er in één klap veertig w-collega’s bij. Dat was leuk!

Het gave vind ik dat ik er vanaf de start van onze w-tak bij mocht zijn. Ik had ervaring in projectleiding voor werktuigbouwkunde projecten in ziekenhuizen en kwam zo in het team van Marcel Hendrikx terecht. Vanaf die tijd zijn we samen opgetrokken, samen hebben we projecten aangevlogen en dat is goed gegaan. In de daaropvolgende jaren en tot op de dag van vandaag hebben we het “Ziekenhuisteam” mooi uitgebouwd. Het cluster bestaat nu uit twee w-teams en twee e-teams die goed samenwerken bij verschillende klanten. We zijn werkzaam bij meerdere ziekenhuizen bijvoorbeeld het ETZ, Rijnstate Ziekenhuis, Bernhoven en het Elkerliek.”

Een dag als projectleider W Ziekenhuizen

“De dagen zijn erg afwisselend. Door de week heen zijn we vaak bezig met verschillende projecten voor wisselende klanten. Maandag en vrijdag werk ik standaard in Udenhout en op de andere dagen werk ik op projectlocaties. Op dinsdagen werk ik bijvoorbeeld op de locatie bij het Rijnstate Ziekenhuis.

Je zegt: “We zijn door de week bezig met verschillende projecten.” Is het dan jouw taak om dit in goede banen te leiden?

“Ja eigenlijk wel. We hebben natuurlijk werkvoorbereiders en projectcoördinatoren, zij zijn eigenlijk inhoudelijk helemaal op de hoogte van het werk. Maar financieel en organisatorisch is dat een taak van de projectleider, dat hoort bij mij in dit geval.”

En, die dagen waarop je op locatie werkt, hoe ziet dat er dan uit?

“We beginnen  vaak met een projectteam overleg en aansluitend staan er vaak ook bouwvergaderingen met de opdrachtgever. Ik loop dan ook nog een rondje met de werkvoorbereider en zo wordt de dag aardig gevuld.”

Maar, even iets anders: je bent tijdens je loopbaan bij Hoppenbrouwers eventjes weggeweest.. vertel.

“Ja dat klopt. Ik had het ontzettend naar mijn zin bij Hoppenbrouwers maar ik liep tegen een aantal problemen aan zoals de schaarste op de arbeidsmarkt. De openstaande vacatures worden steeds lastiger ingevuld en daardoor neemt ook de werkdruk toe. Ik sprak dit uit en werd benaderd door een kennis. Daarnaast zat het in die periode privé ook tegen. Die kennis vroeg me of ik samen met hem zijn bedrijf wilde runnen en dat heb ik toen gedaan. Het was een vergelijkbare branche en voor mij een kans om zelf een bedrijfje te runnen. ”

Het belangrijkste: je bent terug!

“Toen het afscheid met Hoppenbrouwers steeds dichterbij kwam begon ik toch te twijfelen en voelde mijn beslissing niet goed. Ik ben hier vertrokken in december 2017 maar binnen 2 maanden stond ik hier weer op de stoep. In die maanden dat ik weg was, besefte ik dat mijn werk bij Hoppenbrouwers écht leuk was. Ondanks de drukte en de problemen, werd mij duidelijk: ik hoor thuis bij Hoppenbrouwers. Maar eerlijk, ik miste niet alleen mijn taken maar ook mijn collega’s. Het contact met  Marcel Hendrikx is altijd goed geweest. Toen ik hem kenbaar had gemaakt dat ik toch graag terug naar Hoppenbrouwers wilde komen, was het snel geregeld. Hier heb ik ook de les geleerd dat het heel belangrijk is om, mocht je een andere uitdaging vinden, goed uit elkaar te gaan. De manier van werken bij Hoppenbrouwers was voor mij de doorslaggevende keuze geweest om hier te gaan werken.  Het is een bijzonder bedrijf. Toen ik wegging zei Marcel tegen mij: “Ja Frank, we zijn samen ergens aan begonnen en hebben het niet afgemaakt”, dit is altijd aan me blijven knagen. Ik besefte dat ik het samen met Marcel wilde afmaken.”

Wat zijn jouw dromen nog bij Hoppenbrouwers?

“Als cluster hebben we de droom om de beste Ziekenhuis installateur van Nederland te worden. Als projectleider van de w-teams binnen het Ziekenhuiscluster, sluit ik me daar helemaal bij aan. We hebben een super goed team staan en ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. We timmeren hard aan de weg.”

Tot slot ben ik nog benieuwd: waar krijg jij energie van?

“Bij Hoppenbrouwers ben je altijd nauw betrokken bij het sollicitatieproces van sollicitanten voor jouw eigen team. Je stelt als het ware je eigen team samen en als je hen dan ziet groeien, daar krijg ik energie van. Samen met het team groeien we naar onze droom.”

Wil jij onderdeel van ons w-team binnen ziekenhuizen worden? Surf naar onze vacature-pagina, bekijk de w-vacatures en solliciteer!