Falco Peetjens - Service-specialist en Praktijkopleider Falco Peetjens

Neem een kijkje in het leven van Service-specialist en Praktijkopleider Falco Peetjens

‘Het contact met klanten en leerlingen zorgt ervoor dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga’

Naast zijn werkzaamheden als Servicespecialist is Falco Peetjens (58 jaar) actief als Praktijkopleider binnen Hoppenbrouwers Techniek. Falco: “Toen de functie van Praktijkopleider vrijkwam dacht ik meteen: dit wil ik! Ik zit al vele jaren in het vak en vind het ontzettend leuk om mijn kennis over te brengen op jongeren. Door het uitoefenen van twee functies is geen dag hetzelfde.”

Soepel integreren

Falco komt in 2016 bij Hoppenbrouwers in dienst na de integratie van Van Loon Elektro in Dongen, nu Hoppenbrouwers Techniek Dongen. “Na de overname was ik bang mijn vaste klanten te verliezen. Al snel bleek dit niet het geval. Ik kom vandaag de dag gelukkig nog steeds bij de klanten die ik de afgelopen 20 jaar ook mocht bedienen”, vertelt Falco. Als Servicespecialist werkt Falco grotendeels solo en verzorgt hij onderhoud en storingen op het gebied van Beveiliging bij verschillende kleine particuliere bedrijven. “Ik ben ooit begonnen als elektromonteur en van daaruit volgde ik cursussen voor de Beveiliging. Hier zit ik goed op mijn plek, ik vind het leuk om met deze technieken bezig te zijn.”

Geboren praktijkopleider

Sinds 2003 heeft Hoppenbrouwers een praktijkschool en krijgen leerlingen de kans om ter aanvulling op hun werk extra ervaring op te doen. Dit om het leertraject te versnellen. Als Praktijkopleider verzorgt Falco één avond per week praktijkonderwijs. Daarnaast geeft hij gastlessen op scholen om leerlingen te enthousiasmeren voor een leertraject binnen Hoppenbrouwers. “Ik vind het geweldig als ik vooruitgang zie bij onze leerlingen. Het maakt me trots dat ik daar een steentje aan bij heb mogen dragen. Eigenlijk vervul ik een soort mentorrol binnen Hoppenbrouwers; ik wil onze leerlingen het gevoel geven dat ze bij mij terecht kunnen. Wat de vraag ook is.”

‘Ik word blij van leerlingen die hun diploma halen bij ons. Daar doe je het voor.’

Een goede begeleiding

Hoppenbrouwers vindt het belangrijk om leerlingen goed te begeleiden, vooral als ze net binnenkomen en er veel op hen af komt. Falco: “Prettig aan Hoppenbrouwers is dat het hier, ondanks de grootte van ons bedrijf, toch klein en overzichtelijk voelt. Iedere nieuwe aanwinst, medewerker of student, wordt ingedeeld en nauw betrokken bij een team. Dat is kort schakelen, zodat je met vragen snel bij de juiste persoon terecht komt. Ik ben blij dat ik voor leerlingen, vooral in hun beginperiode, een coach kan zijn en hen de begeleiding kan bieden die ze nodig hebben.”