Eric van Gestel - Coördinator Leerlingen

Eric van Gestel

Contact met scholen en leerlingen; taak voor álle medewerkers!

Investeren in het contact met scholen doen we bij Hoppenbrouwers Techniek al vanaf oudsher. In 2018 deed Hoppenbrouwers een nieuwe zet om haar actieve rol in het onderwijs uit te bouwen.

Eric van Gestel, Coördinator leerlingen: “Regelmatig ontvangen we basisschoolleerlingen voor een bedrijfsbezoek we proberen zo leerlingen te enthousiasmeren voor Hoppenbrouwers en de techniek. Ik ben vanaf 2012, naast mijn functie als calculator, actief bezig geweest met het opleiden van BBL- en BOL-leerlingen als praktijkopleider. In deze tijd hebben we ook goede relaties opgebouwd met basisscholen, het voortgezet onderwijs en HBO.”

Meer focus

“Vanwege de groei en ambitie vraagt ook het opleiden van jongeren steeds meer focus. Daarom ben ik sinds begin 2018 hier fulltime voor vrijgemaakt als Coördinator leerlingen. Vanuit deze rol stimuleer ik dat iedereen binnen Hoppenbrouwers bijdraagt aan de werving, ontwikkeling en opleidingen van jongere collega’s. Er ligt een taak voor álle medewerkers. Dat kan zijn in de vorm van een gastles op een middelbare school tot de coaching en begeleiding van stagiaires, bbl-ers, zij-instromers of afstudeerders. We willen er naar toe werken dat Hoppenbrouwers eerste keus is voor stagiaires, leerlingen, studenten en zij-instromers. Daarnaast is mijn missie dat iedere vestiging bekend is met de opleiding en een eigen praktijkschool heeft. Op grote schaal leiden we dan jongere collega’s op tot vak-volwassene. We hebben veel vacatures en om deze in te vullen, is zelf opleiden een manier waarmee we al jarenlang succesvol zijn.”

Wij geloven in doorstroom van onderuit.

“Als je mensen wilt laten doorgroeien heb je continue nieuwe aanwas nodig. Ik kan zelf enorm genieten als ik anderen zie groeien binnen ons bedrijf.”