Ellen Vermeer - Directeur Personeelszaken Ellen Vermeer

Blijven investeren in de relatie met medewerkers

“De vraag naar technisch geschoolde mensen is groot. De arbeidsmarkt is gespannen. Dat merken we bijvoorbeeld aan het feit dat onze medewerkers telefonisch worden benaderd door headhunters met aanbiedingen om elders te gaan werken. Aan ons de taak als werkgever om ervoor te zorgen dat ze voor ons blijven kiezen. Daarom investeren we veel in de relatie met onze medewerkers. Wij zorgen voor onze mensen en luisteren naar hen. Medewerkers mogen eerlijk zijn over welke taken ze wel of niet willen doen. Door de grootte van onze organisatie is er altijd wel iets dat bij hen past. We stimuleren dat mensen bewust kiezen en natuurlijk is er aandacht voor taakverrijking. We hebben de personeelsinstrumenten die passen bij een groot bedrijf, terwijl het werken in zelfsturende teams de charme heeft van een klein bedrijf.”

Warm welkom

Een warm welkom moet, vinden wij bij Hoppenbrouwers Techniek. Het kan niet zo zijn dat er veel moeite wordt gestopt in de werving van nieuwe medewerkers en dat die vervolgens doodleuk door de deur naar buiten lopen omdat ze zich verloren voelen. We willen jou als nieuwe collega zo snel mogelijk thuis laten voelen in ons familiebedrijf. We hebben gemerkt dat het vaak een jaar duurt voordat een nieuwe collega de weg weet, de systemen kent en helemaal op zijn plek zit. Daarom hebben we een groeitraject van 12 maanden ontwikkeld waarin jouw groei centraal staat. Er ligt een inwerkplan voor je klaar, inclusief deelname aan onze cultuurtraining. We blijven met elkaar in gesprek door negen keer in jouw eerste jaar de groeimeter te versturen en de uitkomsten te bespreken in een groeigesprek. Collega’s worden speciaal vrijgemaakt om je te begeleiden.”

Daarom hebben we een groeitraject van 12 maanden ontwikkeld waarin jouw groei centraal staat. Er ligt een inwerkplan voor je klaar, inclusief deelname aan onze cultuurtraining. We blijven met elkaar in gesprek door negen keer in jouw eerste jaar de groeimeter te versturen en de uitkomsten te bespreken in een groeigesprek. Collega’s worden speciaal vrijgemaakt om je te begeleiden.

Vanzelfsprekend zijn praktische zaken als bedrijfskleding, werkmaterialen, een bedrijfsauto (afhankelijk van de functie) en inlogcodes geregeld. Medewerkers die al langer bij Hoppenbrouwers werken, worden speciaal vrijgemaakt om nieuwe medewerkers te begeleiden en zich welkom te laten voelen. Voor senior medewerkers is het begeleiden van nieuwe mensen een vorm van taakverrijking.