Corné Coolen - Software-Engineer, Domotica Installaties Corné Coolen

Neem een kijkje in het leven van Software Engineer Corné Coolen

‘Het is mooi hoe je binnen Hoppenbrouwers stappen kunt zetten’

Als stagiair start Corné Coolen in 2011 zijn loopbaan binnen Hoppenbrouwers Techniek. Na zijn opleiding HBO Elektrotechniek begint hij in Udenhout in de buitendienst als monteur, maar wel met de ambitie om door te groeien. Toen Van Loon werd overgenomen, ondernam Corné snel actie. “In Dongen waren ze al veel verder op het gebied waar ik naartoe wilde: domotica en gebouwbeheersystemen”, vertelt Corné. “Toen daar een functie vrijkwam, heb ik meteen aan de bel getrokken.”

Een veelzijdige baan

Corné zijn ambitie wordt beloond en hij begint in de functie van Service-Engineer, waarna hij doorgroeit tot Software-Engineer. “Ik programmeer installaties vooral in luxe woningen, maar bijvoorbeeld ook in grote bedrijfspanden. In deze bedrijfspanden gaat het vaak om centrale bediening van verlichting, zonwering en notificatie van storingsmeldingen. Bij luxe woningen gaat het meer om een comfortgevoel”, vertelt Corné. Als er samen met de klant een pakket is opgesteld, dan wordt er bij Corné weggelegd wat er moet gebeuren. “We stellen de programmering op en bereiden dit op kantoor voor. Als het dan zover is sluiten onze monteurs dat aan op locatie.” Nadat de monteurs alle hardware hebben gemonteerd, gaat Corné zelf ook naar de klant toe om de programmering in bedrijf te stellen en om alles te testen. “Ook als er een storing is aan een bestaande installatie, word ik op pad gestuurd met laptop en gereedschapskist om het probleem te verhelpen. Ik heb dus een soort combinatiefunctie. De afwisseling die ik heb in mijn werk is precies wat ik zocht.”

Samen werken naar een mooi einddoel

In zijn functie als Software-Engineer werkt Corné nauw samen met verschillende collega’s. “Vier van ons houden zich bezig met de programmering en de andere helft van het team bestaat uit monteurs voor de luxe woningbouw projecten. Ook heb ik contact met de grotere projectteams die bijvoorbeeld de grote distributiecentra maken. Daar doen we ook het programmeerwerk voor”, aldus Corné. “Het is leuk om installaties op maat te maken. Omdat het toch iedere keer net anders moet zijn, is het een uitdaging om het te laten werken zoals je het in gedachte hebt. Het geeft voldoening als je een klant tevreden kunt achterlaten, daar doe je het uiteindelijk voor.”

‘De afwisseling die ik heb in mijn werk is precies wat ik zocht’

Goede arbeidsvoorwaarden

Corné is vooral trots op het feit dat hij hetgeen wat hij echt graag wilde, namelijk de functie Software-Engineer behalen, daadwerkelijk heeft bereikt. “Hoppenbrouwers heeft dit voor mij mogelijk gemaakt. Je kunt binnen Hoppenbrouwers alle kanten op als je affiniteit hebt met techniek. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hier erg goed. Er wordt van alles gedaan om het men naar de zin te maken. Er wordt vaak gezegd ‘de medewerker staat op één’, maar ik ervaar dit ook echt zo.”