Colin Bink - Vestigingsleider Best Colin Bink

Benieuwd wat Vestigingsleider Colin Bink binnen zijn functie doet?

Autonomie is belangrijk, maar laten we eigenaarschap niet vergeten. Je begint aan een klus en maakt het af wanneer iedereen tevreden is’

Colin Bink begon zijn carrière als monteur en kwam zes jaar geleden bij Hoppenbrouwers Techniek Dongen, destijds Van Loon, in dienst als werkvoorbereider. Stilzitten staat niet in Colins’ woordenboek. Van projectleider Retail maakt hij nu de stap naar vestigingsleider van Hoppenbrouwers Techniek Best. “Bij iedere nieuwe functie ontstond een nieuw doel en daarmee logischerwijs een nieuwe stap.”

Doorgroeien

Bij Hoppenbrouwers stimuleren we medewerkers om te dromen. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en om door te groeien in functies. Colin: “Als monteur wilde ik altijd tekenaar worden. Toen ik eenmaal die functie vervulde, had ik het na een aantal jaar wel gezien. Ik wilde mezelf ontwikkelen en meer taken in mijn pakket hebben. Werkvoorbereider worden was een logische stap. Het grappige is dat ik als werkvoorbereider veel energie haalde uit het project en met name het ontwerpen. Nu heb ik juist meer met de strategische kant van mijn functie, iets waar ik me vroeger echt toe moest zetten. Doelen stellen, langetermijnvisie, coachen; dat geeft me energie.”

“Als monteur wilde ik altijd tekenaar worden”

Wanneer je kijkt naar Colins’ carrièrepad zou je kunnen stellen dat de drive om te groeien er al vroeg in zit. Zelf ziet hij dit anders: “Je hebt mensen die al op hun zestiende weten ‘ik word directeur’, maar ik heb het altijd stap voor stap bekeken. En bij iedere nieuwe functie ontstond er en nieuw doel en daarmee logischerwijs een nieuwe stap. Door goede zelfreflectie ben ik gekomen waar ik nu sta. Dit geef ik ook altijd mee aan mijn team. Autonomie is belangrijk binnen Hoppenbrouwers, maar dat stukje eigenaarschap moeten we niet vergeten. Je begint aan een klus en maakt het af wanneer iedereen tevreden is.”

Verbondenheid

Het is slechts drie jaar geleden dat Colin start als projectleider Retail in Dongen. “Ik ben dankbaar dat ik die kans heb gekregen. Ook hier speelt autonomie een belangrijke rol. Er werd gevraagd wie het Retail team zou willen leiden. Ik stak mijn hand op en de rest is geschiedenis”, vertelt Colin. De afgelopen jaren hebben voor Colin in het teken gestaan van het verder uitbouwen en stabiliseren van het team. “Daar krijg ik ontzettend veel energie van. Deze missie voelt ook nog niet als volbracht. We zijn een hecht team en we willen ons vijfjarenplan nog tot bloei zien komen. Omdat we met het hele team verhuizen naar Best en daar aansluiting vinden bij het andere Retail team, kunnen we onze krachten bundelen en Retail binnen Hoppenbrouwers versterken.”

Plussen en minnen

“Op een zaterdag belt Henny de Haas, Algemeen Directeur Hoppenbrouwers Techniek, met de vraag hoe ik het zou vinden om vestigingsleider van Best te worden. Dat was, net als de vorige stappen in mijn carrière, niet per se een doel dat ik voor ogen had, maar wel een logische stap waar ik weer veel uit zou kunnen halen en leren”, vertelt Colin. Na een weekend plussen en minnen –“Eigenlijk de enige min was de reistijd van mijn woonplaats naar Best. Maar dat zie ik graag als investering in mijn ambitie.”- hakt Colin de knoop door. “De vestiging Best is voor mij geen onbekende. Iedere vier weken hebben we hier al een vergadering om te zorgen dat we niet op hetzelfde Retailpaard wedden. De stap kwam wel als een verrassing voor mijn collega’s, zij hingen meteen aan de lijn. Gelukkig kon ik hen geruststellen: het doel dat wij met zijn allen voor ogen hebben en het bijbehorende vijfjarenplan staat niet onhold. Ik blijf betrokken bij het team, maar kijk ondertussen naar het grotere geheel en ga terug naar de tekentafel om ook naar de doelstellingen voor de vestiging Best te kijken.”

“Ik zie het graag als investering in mijn ambitie”

Best op de kaart zetten

“Het is een vreemde tijd om te starten in deze rol. Gelukkig kende ik al een hoop medewerkers in Best. De collega’s die ik reeds had ontmoet, ervaarde ik allen als positief en prettig om mee te werken, dat maakte de overstap minder moeilijk. Inmiddels heb ik met de meesten gesproken om ook een beeld te vormen waar we ons de komende tijd op moeten richten. We gaan kijken naar hele praktische zaken die we kunnen oppakken zoals een stukje interne opleiding, maar het voornaamste is dat we de vijf kernwaarden van Hoppenbrouwers kunnen borgen waarbij werkplezier een belangrijke factor is en de medewerker op een staat.”