fbpx

Christel Delforterie - Personeelsfunctionaris Heesch en Nijmegen

Christel Delforterie

De bedrijfswaarden staan bij Hoppenbrouwers hoog in ’t vaandel

In augustus 2018 startte Christel Delforterie als personeelsfunctionaris bij Hoppenbrouwers. Inmiddels is ze in deze functie werkzaam op onze vestigingen in Heesch, Nijmegen en Udenhout. “Een heel gevarieerde functie, waarbij ik onder andere verantwoordelijk ben voor de tevredenheid van medewerkers en de instroom van nieuwe collega’s. Bij beide is persoonlijke aandacht belangrijk. Door mijn betrokkenheid te tonen, probeer ik groei en ontwikkeling te stimuleren. Van het individu én van het bedrijf!”

“Ik zag de vacature online. Die sprak me erg aan. Net zoals de website, daaruit bleek bovendien dat Hoppenbrouwers het keurmerk ‘Beste Werkgever 2017/2018’ heeft. Daar wilde ik wel bij horen! Ik heb gesolliciteerd, en ben aangenomen. Ik voel me al vanaf dag één hartstikke welkom. De normen en waarden van Hoppenbrouwers zijn in de hele organisatie verweven. Dat zie en voel ik overal in terug, dat vind ik mooi.”

Een persoonlijke samenwerking opbouwen

Hoppenbrouwers Heesch was voorheen Van Bon Installaties, daar kenden ze lange tijd geen ‘afdeling Personeelszaken’. “In Heesch waren ze gewend dingen zelf te regelen, zelf sollicitanten uit te nodigen en contractvoorstellen op papier te zetten” vertelt Christel. “Het is nu aan hen om dat los te laten en het aan mij toe te vertrouwen. De mensen moeten zich vrij voelen om situaties met mij te bespreken. Ik wil iedereen kennen, zodat ik weet waar kansen, uitdagingen en ambities liggen en er een mooie samenwerking ontstaat.”

The sky is the limit

“Er is heel veel mogelijk bij Hoppenbrouwers. The sky is the limit, hoor ik vaak. Als medewerker krijg je het vertrouwen om je eigen doelen te stellen en je vaardigheden te ontwikkelen. Groei en ontwikkeling worden heel erg gestimuleerd. Je moet zelf duidelijk maken waar je ambities liggen. Ik wil dat zo laagdrempelig mogelijk maken; want als je plezier in je werk hebt, geeft dat energie. En dat werkt weer aanstekelijk voor je collega’s!”

De groei van de organisatie bijbenen

De invulling van vacatures is ook een belangrijke taak, merkt Christel op. “Hoppenbrouwers groeit sterk. Die groei bijbenen op het gebied van personeelszaken is moeilijk in een schaarse markt. Samen met de afdeling Marketing werk ik daarom aan de naamsbekendheid van Hoppenbrouwers in de regio’s Heesch en Nijmegen. Ik ben regelmatig te vinden op scholenbijeenkomsten, banenavonden of op een talentencampus. Ik zoek echt naar sollicitanten met de ‘Hop-factor’. Dat zit niet zozeer in diploma’s. Is iemand gedreven, energiek? Dat is het allerbelangrijkste. Er is bijvoorbeeld ook ruimte voor zij-instromers en leerlingen. Er liggen kansen voor iedereen, met een goede wil is er heel veel mogelijk. Nu is het aan ons – de afdelingen Personeelszaken en Marketing – om ervoor te zorgen dat iedereen dat weet!”