Chris van Beek en Tycho Bastianen - Werkvoorbereider/Tekenaar Werktuigbouwkunde Chris van Beek en Tycho Bastianen

Neem een kijkje in het leven van Werkvoorbereiders / Tekenaars Chris en Tycho

“Je wordt van begin tot eind bij projecten betrokken en dat is ook tevens iets waar we naar blijven streven.”

Chris van Beek en Tycho Bastianen zijn werkvoorbereider én tekenaar bij Hoppenbrouwers Techniek Kaatsheuvel en maken onderdeel uit van het team van René den Dekker. “Ons team is een mooi clubje. Het bestaat uit een paar oude rotten uit het vak, maar ook een aantal jonge mannen. Dit houdt ons team fris. We helpen elkaar als we het nodig hebben.”

Chris begon drie jaar geleden bij Central Heating als werkvoorbereider en tekenaar. Tycho begon vier jaar geleden met een BBL-traject als leerling-monteur. Na twee jaar kon hij aan de slag als werkvoorbereider en tekenaar doordat er een plekje in het team vrij kwam. Ja je leest het goed, beide mannen zijn werkvoorbereider én tekenaar! Een combinatiefunctie die op de kleinere vestigingen vaker voorkomt, omdat de werkzaamheden daar goed te combineren zijn. “In deze functie is geen dag hetzelfde. Ik maak werktekeningen, zorg ervoor dat de monteurs vooruit kunnen, heb contact met klanten en ga op bouwbezoek”, vertelt Chris. Tycho stemt daarmee in: “Je bent met veel dingen tegelijkertijd bezig en bent op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor de klant en onze monteurs.”

Plezier in het werk

In dezelfde functie halen Chris en Tycho toch op verschillende manieren plezier uit hun werk. Voor Chris is het de afwisseling en het contact met alle betrokkenen die het werk zo leuk maken. “Ik ben in contact met aannemers, monteurs en eindgebruikers. Ik spreek met iedereen die bij het project betrokken is”, vertelt hij. Voor Tycho is het vooral de uitdaging en het denken in oplossingen dat hem plezier geeft. “Iedere dag leer ik veel over bijvoorbeeld warmtepompen, airco’s en de technieken die daarachter zitten. Ook vind ik het leuk om op zoek te gaan naar oplossingen voor problemen die gedurende een project opspelen, dat maakt mijn werk uitdagend. Mijn ambitie is om uiteindelijk te specialiseren in bijvoorbeeld ventilatie of warmtepompen. Zo kan ik mensen die over dat onderwerp vragen hebben goed adviseren.”

Utiliteitsprojecten

Chris en Tycho werken veel aan utiliteitsprojecten voor onder andere woonhuizen en appartementen. Chris: “Ik ben nu met een groot woonhuis in Moergestel bezig. We doen daar al het loodgieterswerk zoals verwarming, airco en het zinkwerk. Een mooi project en door het specifieke werk wat we eraan verrichten een echte uitdaging.” Tycho: “Ik werk op dit moment aan verschillende projecten met 8 woningen, 16 woningen en 67 appartementen.” Tycho legt uit dat je bij seriematige woningbouw te maken kan hebben met koop- en huurwoningen. “Bij koopwoningen krijg je te maken met de verschillende wensen van elke individuele koper, dat is bij huurwoningen niet zo. Het repeterende werk waarmee je te maken krijgt bij huurwoningen vind ik prettig werken, want je kan in één stuk door. Koopwoningen daarentegen zijn heel uitdagend, maar planning technisch soms wat lastig doordat je met die verschillende wensen rekening moet houden.”

Werken bij Hoppenbrouwers Techniek Kaatsheuvel

“Het leuke van werken bij Hoppenbrouwers Kaatsheuvel is het afwisselende werk en de verantwoordelijkheden die je krijgt. Je wordt van begin tot eind bij projecten betrokken en dat is tevens iets waar we naar blijven streven. Als je ambitie hebt om door te groeien zit je bij Hoppenbrouwers ook op de goede plek”, vertelt Chris. “Het is heel gezellig op de werkvloer, er hangt een goede sfeer en iedereen wordt geaccepteerd voor wie die is. Door de korte lijntjes binnen de teams kan je gemakkelijk vragen stellen. Chris zit naast mij op kantoor en ik kan hem altijd om advies vragen als ik ergens niet uit kom. Dat werkt prettig”, vult Tycho daaraan toe. “Er hangt bij ons een open sfeer binnen de teams en we geven graag iedere nieuwe collega echt een kans”, sluit Chris af.