Cherif de Bruin - Elektromonteur (zij-instromer) Cherif de Bruin

“Ik leer elke dag: zowel bij Hoppenbrouwers als op school”

Technisch personeel is schaars. Hoppenbrouwers is bovendien niet zomaar op zoek naar personeel, maar naar echte ‘hopjes’. Op dit moment onderzoeken we in samenwerking met het UWV, het ROC en de gemeente de mogelijkheid van zijinstromers voor het elektrotechnische en werktuigbouwkundige vak: mensen die vanuit een ander vakgebied de overstap maken naar de techniek. Cherif de Bruin is een voorbeeld van een zijinstromer.

Cherif de Bruin koos na de middelbare school voor een horecaopleiding bij De Rooi Pannen in Tilburg en werkte vervolgens als chef-kok en later bedrijfsleider bij Happy Italy en als bedrijfsleider bij Polly Maggoo. “Leuk werk”, vertelt hij, “Maar na een tijd gingen de onregelmatige werktijden me tegenstaan. Ik wilde graag meer structuur in mijn dagen. Toen ben ik gaan onderzoeken welk werk beter bij me zou passen.” Elektrotechniek vond Cherif altijd al interessant. Cherif: “Ook toen ik in de horeca werkte was ik altijd degene die erbij werd gehaald bij technische zaken, bijvoorbeeld als er kortsluiting was. Beroepskeuzetesten bevestigden mijn gevoel dat elektrotechniek wel eens iets voor mij kon zijn.”

Gelijk een goede klik

Cherif volgde een korte basiscursus Elektrotechniek. In juli dit jaar ging hij bij Hoppenbrouwers Techniek aan de slag om te kijken of dit inderdaad was wat hij wilde. Een schot in de roos! “Hoppenbrouwers is een goede werkgever, ik vind het werk erg leuk en ook met de collega’s klikte het gelijk goed”, vertelt hij. “Sinds september volg ik via Hoppenbrouwers de avondopleiding Elektrotechniek op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Elke woensdag- en donderdagavond ga ik naar school en daarnaast werk ik vijf dagen in de week als leerling monteur op de afdeling Service. Een pittige combinatie, maar ik haal er veel energie uit. Ik leer elke dag: zowel bij Hoppenbrouwers als op school. Ik ben dan ook superblij dat Hoppenbrouwers mij deze mogelijkheid biedt. Ik heb mijn plek hier wel gevonden!”