Britte van Dongen - HR-adviseur Britte van Dongen

Britte heeft het enorm naar haar zin in de mannenwereld

‘Ik ben vrij om mijn eigen agenda te plannen, geen dag is hetzelfde. Dat maakt het werk zo leuk.’

Een echte mannenwereld, zo wordt de wereld van de technische dienstverlening vaak gezien. Gelukkig zijn er steeds meer vrouwen werkzaam  binnen ons familiebedrijf.  Britte van Dongen, HR-adviseur, heeft het enorm naar haar zin in die ‘mannenwereld’ en bij Hoppenbrouwers goed op haar plek. Geen dag is hetzelfde, dat maakt het werk zo leuk. Bovendien vind ik die flauwe mannenhumor geweldig.’

Direct een match

Britte is sinds december 2019 werkzaam bij Hoppenbrouwers als HR-adviseur. “In mijn vorige baan als corporate recruiter ontstond de ambitie om me te ontwikkelen als HR-professional. Na het eerste gesprek bij Hoppenbrouwers was ik overtuigd van zowel functie als bedrijf. Hier wilde ik werken. Het was meteen duidelijk dat ik kansen kreeg om door te groeien en dat er veel mogelijk is.”

Als HR-adviseur is Britte onder meer mede verantwoordelijk voor de groei van de vestigingen. Britte: “Daarnaast houd ik mij bezig met sollicitaties en ondersteun ik de project- en vestigingsleiders met allerlei zaken op het gebied van personeel. Denk hierbij aan de ontwikkeling van medewerkers en het verzuim. Ik deel mijn eigen agenda in en krijg de vrijheid om zelf te bepalen en aan te voelen waar ik de focus op wil leggen. Geen dag is hetzelfde. Ik werk op verschillende vestigingen en kom steeds met andere mensen in contact. Die afwisseling waardeer ik enorm.”

Betrokken collega’s

Britte is soms jaloers op de kwaliteiten van haar technische collega’s. “Ik ben zelf totaal niet handig en vind het indrukwekkend dat bijvoorbeeld monteurs iets tastbaar kunnen opleveren. Hoe leuk is het, als je ergens bent en kunt zeggen dat jij aan dat project hebt meegewerkt. Ik voel mij geen nummer, ondanks dat de organisatie zo aan het groeien is. Dit komt door de persoonlijke benadering. Ik merk dat, welke vestiging ik ook bezoek, collega’s altijd geïnteresseerd zijn in wie je bent en wat je doet. Je voelt je overal welkom.”

Nog een diploma

Dat medewerkers bij Hoppenbrouwers gestimuleerd worden om zich te blijven ontwikkelen ondervond Britte al vrij snel. “Na een half jaar gaf ik aan dat ik graag een post-hbo opleiding  HR-Businesspartner wilde volgen ter aanvulling op mijn eerder behaalde diploma Bedrijfskunde. Daar werd heel positief op gereageerd. Ik hoop deze opleiding voor de zomer af te ronden. Ik ben erg blij met de kans die ik heb gekregen. Mooi om te zien dat er voor zowel de technici als voor de medewerkers van ondersteunende afdelingen, een heleboel mogelijkheden zijn om je verder te ontwikkelen. Op professioneel én persoonlijk vlak. Ik voel me hier als een vis in het water.”

Openstaande vacatures