Bram Bechtold - Monteur Bram Bechtold

Bram zit vol ambitie en is van plan snel carrière te maken

Bram Bechtold kwam als Leerling-Monteur binnen. Binnen drie jaar groeide hij door naar Monteur en haalde hiervoor de vereiste papieren. Vandaag de dag draait deze elektromonteur zijn hand niet om voor het aanleggen van datapunten en elektravoorzieningen voor verschillende klanten op verschillende locaties. Zijn dagen zijn lekker afwisselend. En dat vindt Bram een van de grootste plussen aan zijn werk.

Eerst snuffelen dan kiezen

Toen Bram als starter bij Hoppenbrouwers begon, maakte hij kennis met de verschillende branches binnen de elektrotechniek. In één jaar tijd werkte hij in de Utiliteit, Brandbeveiliging en Data. Uiteindelijk viel zijn keus op Utiliteit. “Ik heb gekozen voor Utiliteit, omdat ik juist het elektrawerk in deze branche heel erg interessant vind”, legt Bram uit. “Ik leg samen met collega’s goten aan en trek kabels door bijvoorbeeld. Dit gebeurt vaak op grote hoogte. Als we bezig zijn in distributiecentra, staan we soms wel op twaalf of dertien meter hoogte te werken. Een andere keer maken we de werkplekken in orde op een kantoor. Die afwisseling is superfijn.”

Eigen verantwoordelijkheid

Hard werken en een goede werkhouding hebben Bram veel gebracht. Zo wist hij zichzelf in een paar jaar tijd op te werken tot monteur. “Ik ben inmiddels op het punt dat ik zelfstandig werk”, geeft Bram aan. “‘s Morgens krijg ik een tekening van de uitvoerder mee. Dankzij deze tekening weet ik precies wat ik moet doen. Ik zorg dat ik mijn opdracht binnen de gestelde tijd af heb.”

Samen met zijn collega’s levert Bram een topproject op en daar komt meer bij kijken dan je denkt. Bram: “Als team dragen we de verantwoordelijkheid om een perfecte installatie op te leveren en daar hoort ook het scheiden van afval en een schone werkvloer bij.”

Op naar de top

Als monteur zit Bram lekker in zijn vel. Maar dat wil niet zeggen dat dit het is. De jonge monteur zit vol ambitie. Bram: “Ik hoop volgend jaar, en misschien wel dit jaar, door te kunnen groeien naar Eerste Monteur. En als ik dan nog wat verder denk, dan wil ik Leidinggevende Monteur of Uitvoerder worden. Ik weet dat het niet bij dromen hoeft te blijven. Doorgroeien is echt haalbaar binnen Hoppenbrouwers. Met de juiste houding en een dosis doorzettingsvermogen maak je je eigen carrière.”