Bob van den Bogaard - Monteur werktuigbouwkunde Bob van den Bogaard

Monteur Bob van den Bogaard vertelt over zijn functie bij Hoppenbrouwers

‘Je voelt je altijd gehoord en dat is een heel fijn gevoel’

Bob van den Bogaard begint in 2015 als hulpmonteur bij Hoppenbrouwers Techniek gedurende zijn bbl-opleiding. “Via mijn tweelingbroer Rob, die destijds ook een bbl-opleiding volgde en al werkzaam was bij Hoppenbrouwers, kreeg ik mee hoe leuk het is om bij Hoppenbrouwers te werken en werd ik getriggerd om zelf te gaan solliciteren.” Ondertussen kent Bob alle kneepjes van het vak en is hij met veel plezier werkzaam als zelfstandig Monteur.

Een dag als monteur

Als zelfstandig Monteur werktuigbouwkunde is Bob dagelijks bezig met verschillende projecten. Bob: “De ene dag werk ik alleen en de andere dag ben ik met drie collega’s ergens bezig. We voeren kleine klusjes uit bij particulieren of bij bedrijven maar we bouwen ook mee aan utiliteitsgebouwen tot een paar ton.” De afwisseling in zijn werk ervaart Bob als zeer positief. “Geen dag is hetzelfde. De ene dag ben ik bezig met het installeren van ventilaties  in een bedrijfspand en de andere dag ben ik bezig met het monteren van een afvoer bij een particulier aan huis. Je maakt echt van alles mee, waardoor je dus ook heel veel leert.” Bob zijn grootste drijfveer voor het vak? “Gewoon met z’n allen wat moois maken! Hard werken en uiteindelijk een klant tevreden achterlaten.”

Bij Hoppenbrouwers maak je van alles mee’

Ambitie om te groeien

Bob heeft als ambitie om uiteindelijk Eerste monteur te worden. “Als Eerste monteur draag je nog iets meer verantwoordelijkheid en ik weet zeker dat ik dat aan kan. Nu krijg ik ook wel eens een Hulpmonteur mee, en dat aansturen bevalt me goed”, vertelt Bob. Hoppenbrouwers stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers dus voor Bob liggen hier mooie kansen. “Als ik bij de evaluatie aangeef dat ik een bepaalde kant op wil, dan wordt hiernaar geluisterd en krijg ik ondersteuning.”

Jouw mening telt

Bij Hoppenbrouwers telt iedereen mee. Een ieder zijn kennis en mening wordt gehoord en als medewerker krijg je de kans om zelf verantwoordelijkheden te dragen. Bob: “Zelfs als een Hulpmonteur tips heeft om bepaald werk effectiever uit te voeren, dan wordt daar naar geluisterd. Je voelt je altijd gehoord binnen Hoppenbrouwers en dat is een heel fijn gevoel.”