Bo Verhoef - Inkoper Bo Verhoef

Neem een kijkje in het leven van Inkoper Bo Verhoef

“Er is genoeg te doen door het starten van nieuwe vestigingen en overnames. Iedere dag is weer een nieuwe uitdaging.”

Bo begon haar carrière in 2015 bij Hoppenbrouwers als stagiaire, bleef tijdens haar studie het magazijn ondersteunen en keerde in 2019 terug als assistent inkoop bij Hoppenbrouwers Techniek Udenhout. “Wanneer je een overstap maakt naar een nieuw bedrijf is het altijd de vraag, hoe gaat het daar zijn? Ik had het geluk dat ik die vraag al kon beantwoorden. Ik kwam terug in een warm bad.”

Het gevoel van vrijheid

In september 2015 start Bo haar stage bij Hoppenbrouwers. Vanuit haar studie bedrijfsmanagement MKB gaat ze aan de slag in het magazijn in Udenhout met als doelstelling het magazijn te optimaliseren en de medewerkerstevredenheid daarover te verhogen. “In die periode kwam er een nieuwe vestiging in Deurne bij. Het magazijn moest in Syntess gezet worden en de medewerkers werden hierin getraind. Na mijn stageperiode mocht ik blijven als uurloner, want de Hoppenbrouwers vestigingen werden weer uitgebreid met een overname in Dongen! Als uurloner kreeg ik veel vrijheid en daardoor was het perfect te combineren met mijn studie. Wanneer ik ‘s middags om 13:00 uur naar school moest, kon ik hier nog mooi een ochtend komen werken en meehelpen. Zoveel flexibiliteit vond ik nergens anders. En bovendien was er werk genoeg, zeker tijdens een overname.”

Terugkomen in een warm bad

“Ik heb nooit gedacht aan terugkomen bij Hoppenbrouwers. Niet omdat ik het niet leuk vond, maar omdat ik wat van de wereld wilde zien. Ik wilde op reis!”, vertelt Bo. Die grote reis begint in Australië en eindigt in Italië waar Bo grappig genoeg Jeroen Bertens tegen komt op de camping. Toch is het niet die samenloop van omstandigheden die Bo weer terug naar Hoppenbrouwers leidt. Er gaat twee jaar voorbij, wanneer Jeroen Bo belt dat er een functie vrijkomt als assistent inkoop. “Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Wanneer je een overstap maakt naar een nieuw bedrijf is het altijd de vraag, hoe gaat het daar zijn? Wat kan ik verwachten? Ik had het geluk dat ik die vragen al kon beantwoorden voor een baan bij Hoppenbrouwers. Ik kwam terug in een warm bad.”

Groeien op een georganiseerde manier

Het familiegevoel is belangrijk voor Hoppenbrouwers. Zeker in een periode van groei waar we momenteel middenin zitten. De komende jaren willen we groeien naar 25 vestigingen en 2500 medewerkers. In de twee jaar tijd van Bo’s afwezigheid, heeft Hoppenbrouwers dan ook niet stil gestaan. “Hoppenbrouwers groeit en breidt uit, maar op een georganiseerde manier. Er wordt goed nagedacht over de volgende stappen en uitbreiding van het team om dit in goede banen te leiden. Medewerkers hoeven niet harder te gaan lopen om het bij te benen.” En Bo? Die groeit net zo hard mee en zit inmiddels goed in haar rol. “Er is genoeg te doen door het starten van nieuwe vestigingen en overnames. Ik kom op veel plekken en ontmoet veel nieuwe collega’s. Die variatie maakt mijn werk leuk; iedere dag is weer een nieuwe uitdaging.”