Bjorn Verstappen

Bjorn Verstappen

“Tijdens het eerste gesprek voelde het gelijk goed.”

Als derdejaars student Werktuigbouwkunde aan Avans Hogeschool Den Bosch is Bjorn Verstappen eind augustus aan de slag gegaan bij Hoppenbrouwers Techniek Heesch. Samen met het team van Sander van den Broek werkt hij aan een nieuwe busstalling in Utrecht.

Steentje bijdragen

“Hoppenbrouwers is een toonaangevend bedrijf en richt zich steeds meer op groene technologie. Door deze vooruitstrevendheid sprak Hoppenbrouwers mij direct aan! Ik reageerde op de open hbo stagevacature op de website en kreeg al snel antwoord. Tijdens het eerste gesprek voelde het gelijk goed: er werd aan mij gevraagd wat mijn passie was en wat ík wilde bereiken. Het ging er niet om wat ik voor het bedrijf moest doen, maar er werd echt nagedacht wat Hoppenbrouwers mij kon bieden. Hierdoor kan ik mijn steentje bijdragen en mijn ambities achtervolgen.”

Een uitdaging

Momenteel werkt Bjorn aan de werktuigbouwkundige installaties van de nieuwe busstalling. “Wij gaan bijvoorbeeld voor de klimaatinstallatie zorgen. Deze moet binnen de ‘Bijna Energie Neutraal Gebouw’-norm vallen.” De uitvoering moet wel nog even wachten, want het definitieve ontwerp is net aangeleverd bij gemeente Utrecht voor feedback. “Aan zo’n project zit ook een stukje wet en regelgeving, daardoor moet alles helder op papier staan. Dat maakt het een uitdaging.”

Elke dag is anders

Sander is te spreken over Bjorn: “Bjorn heeft tot nu toe een mooi aandeel gehad in het project en dat zal hij tijdens de rest van zijn stage ook zeker nog hebben.” Bjorn geeft aan dat hij met veel plezier naar zijn stage bij Hoppenbrouwers komt: “Je komt met veel aspecten van werktuigbouwkunde in contact, dit maakt mijn stage heel afwisselend. Elke dag is anders. Met dit project heb ik me nu bezig gehouden met het maken van schetsen, principeschema’s en berekeningen. Ik kan de kennis die ik op het hbo heb geleerd nu goed toepassen. We hebben geleerd om zonder vooroordelen naar problemen te kijken, zo kan je tot verrassende en soms zelfs op betere oplossingen komen.