Bjorn Eijsermans - Projectleider Bjorn Eijsermans

Jarenlange ervaring in de buitendienst helpt Bjorn nu hij 'binnen' werkt als projectleider

‘Door mijn buitendienstervaring weet ik wat de jongens nodig hebben’

Jarenlang werkte Bjorn in de buitendienst. Eerst als monteur, later als uitvoerder. Inmiddels is hij naar ‘binnen’ gegaan en projectleider van onder andere het team waar hij voorheen uitvoerder van was. Een stap waarvan hij nooit had gedacht die te gaan maken. En toch voelt het goed. “Gelukkig is het contact met het team als vanouds.”

Tot 2 jaar terug werkte Bjorn in de buitendienst. “Ik had eerlijk gezegd nooit de ambitie om ‘binnen’ te werken”, geeft Bjorn aan.  “Een goede collega nam het initiatief om mij naar binnen te halen. Maar die beslissing ging niet over één nacht ijs. Ik moet zeggen dat ik het nu hartstikke goed naar mijn zin heb. Ik vind de voorbereiding die erbij komt kijken – engineering, tekenen, inkoop van materialen en eventueel onderaannemers aantrekken en aansturen – erg leuk. Ook het deel commercie spreekt me aan. Mijn voornaamste taak is het aantrekken van nieuwe projecten en het leiden, vormen en uitbouwen van mijn team. Ik ben dan ook niet te flauw om iemand te bellen.

Extra voordeel

Dat je eerst aan de uitvoerende kant stond en nu meer aan de voorbereidende kant staat, heeft zo zijn voordelen. Bjorn: “Mijn ervaring in de buitendienst helpt mij om een goede Projectleider te zijn. Ik weet precies wat er buiten gebeurt en wat de jongens nodig hebben om goed werk te leveren. Doordat ik nu ook de andere kant meemaak, en weet wat er allemaal voorafgaat aan het daadwerkelijk uitvoeren van een project, regel ik een project op de meest efficiënte manier in.”

Vriendenteam

Een goed contact met je collega’s is belangrijk. Het verhoogt het werkplezier en dat zie je terug in de resultaten. Ook Bjorn begrijpt het belang van een collegiaal team. “We hebben een heel fijn team. We zitten onder andere samen in een WhatsAppgroep en hebben een goed contact. Buiten het werk zoeken we elkaar ook weleens op. Dan eten we een hapje of drinken we wat. In deze tijd is dat natuurlijk lastig, maar we doen ons best om regelmatig iets te ondernemen samen.”

Groots en uitdagend

Als Bjorn mag kiezen, dan geeft hij de voorkeur aan grote projecten. “Er komt net iets meer bij kijken en je hebt meer mensen om aan te sturen”, licht Bjorn toe. “Vaak werk je met meerdere disciplines samen, daarom is goed overleggen belangrijk. Een van de mooiste projecten waar ik aan gewerkt heb, zijn de verpleegafdeling van het ETZ, De Leyhoeve en verschillende bioscopen in het land. Bij de Leyhoeve waren we in de drukste tijd met een stuk of 75 monteurs aan het werk.”

Hard werken, flink genieten

Hard werken is fijn. Vooral als iedereen zijn schouders eronder zet. Bjorn: “Het Leyhoeve-project was bijzonder, daar werkte iedere avond gewoon 40 man over voor drie maanden aan een stuk. Niemand deed daar moeilijk over. Ons team bestaat uit veel jonge mensen. Gelukkig is er ook voldoende aanwas. Het belangrijkste is dat iemand graag wil, inzet toont en technisch inzicht heeft. Én daarnaast is het fijn als je goed in het team past. Want samenwerken moet vooral soepel en plezierig gaan. Als dat lukt, gaat iedereen fluitend naar zijn werk. Bij ons wordt er gelukkig veel gefloten.”