Ben van Oers - Uitvoerder utiliteit Ben van Oers

Ben van Oers is werkzaam als Uitvoerder Utiliteit

“Het is mijn taak overzicht te bewaren en te bewaken”

Ben is sinds 2017 werkzaam bij Hoppenbrouwers Techniek en heeft het er reuze naar zijn zin. “Hiervoor werkte ik maar liefst 22 jaar bij een ander bedrijf. En zeker niet met tegenzin. Ik wilde alleen graag doorgroeien en dat was daar niet mogelijk. Juist op dat moment las ik de vacature van uitvoerder bij Hoppenbrouwers Techniek. Ik was dan ook heel enthousiast dat ik aangenomen werd. Ik heb een éénjarige opleiding gevolgd en werk sinds kort als zelfstandig Uitvoerder utiliteit. Een super uitdagende baan waar ik met plezier en daadkracht de schouders onder zet.”

“Wat ik exact doe in deze functie? Je kunt beter vragen ‘wat niet’. Noem mij – zoals ze dat zo mooi zeggen – een spin in het web. Ik zit op locatie. We spreken doorgaans over projecten die langere tijd lopen; van een aantal maanden tot zelfs twee jaar. Het betreft hoofdzakelijk nieuwbouw, denk bijvoorbeeld aan het wegzetten van een grote bedrijfs-/distributiehal. Vanaf het begin tot aan de oplevering ben ik daar te vinden. Ik ben er het aanspreekpunt voor mijn eigen jongens maar geef ook sturing aan onze onderaannemers met wie we werken. En ik ben uiteraard het aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Ik bespreek met betrokkenen de dagelijkse gang van zaken, zet planningen op en draag er zorg voor dat alles reilt en zeilt.”

Overzicht bewaren en bewaken

“Het is dus mijn taak overzicht te bewaren en bewaken. Die jongens daar te begeleiden en uiteraard zorgen dat het project goed verloopt. Saai en voorspelbaar is dat nooit, eerder dynamisch en verrassend,” vervolgt hij met een brede lach. “Toch proberen we onzekerheden zoveel mogelijk uit te bannen. We werken dan ook bewust met lean planning, die we meestal toch wel voor een week of zes (grof) uitzetten, maar waar we uiteraard wel iedere dag verder op inzoomen. Die werkwijze heeft een aantal grote voordelen. Je weet wat je rol is in het hele proces, wat er van je verwacht wordt en het maakt je ook nog eens extra bewust van wat je gaat doen en wat je daarvoor nodig hebt. Het leert de medewerkers vooruitdenken, dat bijvoorbeeld niet pas materialen en gereedschappen besteld moeten worden als ze gaan beginnen want dan stagneert de boel. Buiten dat ik verantwoordelijk ben voor de dagelijkse gang van zaken, ben ik overigens ook financieel verantwoordelijk voor het project (samen met de Projectleider).”

Sterke teamspirit

“Werkplezier is één van de vijf kernwaarden binnen Hoppenbrouwers Techniek. Daar wordt intern fiks op ingezet en met succes! Als ik zie dat die jongens met plezier naar hun werk gaan en met enthousiasme de handen uit de mouwen steken, geeft mij dan ook een boost. Bovendien bevordert dat werkplezier zichtbaar de ontwikkeling van die jongens zelf. Er heerst hier een sterke teamspirit. We doen het echt samen. De sfeer is uitstekend, er wordt veel gelachen maar… ze weten ook dat er slim gewerkt moet worden. Die twee gaan perfect hand in hand. Persoonlijk haal ik daar enorm veel energie uit.”