Ben Snijder - Engineer Elektrotechniek Ben Snijder

Neem een kijkje in het leven van Engineer Elektrotechniek Ben Snijder

“Ik draag bij aan iets wat mensen beter kan maken.”

Ben Snijder is Engineer Elektrotechniek op de afdeling Ziekenhuizen. “We krijgen bij Hoppenbrouwers veel vrijheid om ons werk te doen en dragen veel verantwoordelijkheid. Ik vind het mooi dat ik mee kan denken met de klant. Zo kan je iets neerzetten waar wij trots op zijn en waar de klant tevreden over is. Dat maakt mijn werk leuk.”

Ben begon 20 jaar geleden met werken bij Hoppenbrouwers. “Toen ik hier begon had Hoppenbrouwers ongeveer 100 medewerkers. Dat is sindsdien gigantisch gegroeid. De projecten die we toen uitvoerden waren veel kleinschaliger dan wat we nu doen, ze zijn echt meegegroeid met het bedrijf. Ik begon bij Hoppenbrouwers als Tekenaar. Toen we begonnen met het werken in projectteams, ging ik steeds minder tekenen en meer richting de functie Engineer. Dit kwam ook doordat er steeds meer tekenaars bij ons in het team kwamen.”

Eerste ziekenhuis project

Vanaf het eerste ziekenhuis project van Hoppenbrouwers Techniek was Ben erbij betrokken. “Dit was rond 2006. Ons eerste project was de verbouwing van een ziekenhuisrestaurant. Daarna hebben we een kinderafdeling mogen verbouwen. Deze afdeling hebben we ondertussen nog een keer verbouwd. Dat laat wel zien dat we al een behoorlijke tijd in het vak zitten. Je merkt ook wel dat team ziekenhuizen heel hard gegroeid is. Hoppenbrouwers is misschien qua speler nog niet de grootste op deze markt, maar we kunnen met de kennis die we in huis hebben goed mee met de rest.”

Met van alles rekening houden

“Je moet tijdens zo’n verbouwing met van alles rekening houden. De soort verlichting, de sterkte van de verlichting en de kleur van de verlichting bijvoorbeeld. Wat wordt er met de patiënt gedaan op deze plek? Wat wil de arts? Het moet veilig zijn en het moet daarnaast ook aangenaam zijn. Je moet echt naar de functie van de ruimte kijken. Dat maakt mijn werk zo mooi. Ik draag bij aan iets wat mensen beter kan maken. Ik vind de ziekenhuis wereld ook een fijne wereld om in te werken. Als de opdrachtgever tevreden is, dan laat hij dat ook duidelijk weten.”

Projecten

Een van de mooiste projecten waaraan ik gewerkt heb is het OK complex van het Elizabeth Ziekenhuis. Dit waren 14 operatiekamers die verbouwd moesten worden. Daar zit zo veel techniek achter. Ook al is alle techniek in die kamers goed weggewerkt achter muren, het ziet er allemaal mooi afgewerkt uit.” Ondertussen heeft team Ziekenhuizen zo goed als alle soort afdelingen in ziekenhuizen mogen verbouwen. “Dit waren allemaal losse projecten en verbouwingen binnen bestaande ziekenhuizen. Het enige wat we nog nooit gedaan hebben is het maken van een compleet nieuw ziekenhuis. Dat zou echt een mooie opgave zijn waarin we al onze opgedane kennis in één groot project zouden kunnen steken!”