Ben Janssen - Werkvoorbereider Ben Janssen

Ben geniet van het saamhorigheidsgevoel onder collega's

‘Als je iets wilt, dan krijg je bij Hoppenbrouwers de kans ervoor te gaan.’

Na de overname van Hatulek Group in Sittard, komt Ben Janssen in juni 2020 te werken onder de vlag van Hoppenbrouwers Techniek. “Toen ik te horen kreeg dat we werden overgenomen, was het wel even schrikken. Maar ik ben er hartstikke blij mee. Hoppenbrouwers heeft een unieke manier van bedrijfsvoering. De zelfsturende teams bieden enorm veel vrijheid, dat is iets wat me direct aansprak”, vertelt Ben.

Van buiten naar binnen

Ben start zijn loopbaan in 2007 als monteur in de panelenbouw en maakt in 2008 de overstap naar de buitendienst. Na 12 jaar krijgt hij de kans om binnen Hatulek als projectleider aan de slag te gaan. Ben: “Deze kans greep ik met beide handen aan. Iets waar ik nooit spijt van heb gehad. Hier bij Hoppenbrouwers ben ik werkvoorbereider, maar heb ik dezelfde taken als voorheen.” Ben begint zijn dag met het op weg helpen van de monteurs. “Ik zorg ervoor dat het juiste materiaal aanwezig is en dat de monteurs dit kunnen meenemen. Ik sta klaar voor hun vragen en houd me de rest van de dag bezig met onder andere het beantwoorden van mails en telefoontjes, het maken van calculaties en het uitwerken van offertes. Ik heb nu ook veel meer contact met klanten. Dat vind ik hartstikke leuk.”

Teamuitbreiding

Voor Ben en zijn team ligt er momenteel de uitdaging om het team verder uit te gaan breiden. “We zoeken BBL-ers waar we in de toekomst op kunnen bouwen, monteurs en leidinggevend monteurs”, vertelt Ben. Het huidig elektrotechnisch team in Sittard wordt opgedeeld in een Projectteam en een team voor Service en Onderhoud. Ook willen we over een aantal jaar een Werktuigbouwkundig team opstarten. Zelf ben ik een echte teamplayer. Ik probeer mensen bij elkaar te brengen én te houden. De uitbreiding van onze teams in Sittard, is dan ook iets waar ik hard aan wil gaan werken”.

 

Een prettige manier van werken

Ben kan zijn ervaring met werken bij Hoppenbrouwers in drie woorden omschrijven. “Vrijheid, verantwoordelijkheid en saamhorigheid. Je krijgt bij Hoppenbrouwers de kans om uit te zoeken wat je wilt”, aldus Ben. “Daarnaast heb ik het gevoel, dat ik collega’s van andere vestigingen na één keer spreken al langer ken. Dat is dat saamhorigheidsgevoel. Daar blinkt Hoppenbrouwers echt in uit. Het is gewoon fijn werken.”

Openstaande vacatures