Bas Tekath - Projectleider Bas Tekath

Bas doet wat hij leuk vindt en wat goed bij hem past

‘Ik ga na al die jaren nog altijd met plezier naar het werk.’

Na 28 jaar haalt Bas Tekath nog altijd enorm veel plezier uit zijn werk. Hij begon als stagiaire bij Hoppenbrouwers en door de jaren heen groeide hij met de organisatie mee. Tegenwoordig is Bas projectleider op de afdeling KLP-service. “Ik ga na al die jaren nog altijd met plezier naar het werk. Ik mag doen wat ik leuk vind en wat goed bij mij past.”

Op 1 augustus 1993 start Bas bij Hoppenbrouwers als Leerling-Monteur. Een hele tijd had Bas de ambitie om elektricien te worden. Na functies als Hulpmonteur, Monteur en Eerste Monteur veranderde de kijk van Bas. “Techniek heeft me altijd getriggerd. Ik ben een techneut in hart en nieren met twee rechterhanden. Ondanks mijn ambitie om elektricien te worden, woog ik alle opties af. Wil ik voor altijd in de bouw werken? Toen ik de mogelijkheid kreeg om een binnendienst functie op te zetten als Service Coördinator greep ik deze kans met beide handen aan.”

Bas stuurt de afdeling KLP-Service aan en werkt nauw samen met de afdeling Technisch Beheer. “De afdeling KLP-Service helpt klanten die problemen ervaren met hun installaties, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een technische storing. We geven advies over het verduurzamen van een installatie, voeren de verduurzaming uit en verrichten kleine aanpassingen, uitbreidingen en modificaties aan de verschillende installaties. Technisch Beheer zorgt voor het onderhoud.”

Ruimte voor ontwikkeling

Bas is het levende bewijs dat groei gestimuleerd wordt binnen Hoppenbrouwers. “Ik heb hier een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Toen ik begon waren er 32 mensen in dienst en kijk waar we nu staan. Ik vind het leuk om mensen te zien doorgroeien. De mogelijkheid om door te groeien probeer ik ook altijd te benadrukken. Jochem Maas is een gaaf voorbeeld. Hij is van Magazijnmedewerker naar Werkvoorbereider tot Service-Coördinator doorgegroeid.

Werken is plezier hebben

Bas haalt veel plezier uit zijn werk en vindt het belangrijk dat zijn team dit ook doet. “We willen mensen inzetten bij werkzaamheden waar hun talent ligt en waar ze plezier uit halen. Plezier vind ik het allerbelangrijkste. Want iemand die plezier heeft in zijn werk, zet graag een stapje extra om het beste resultaat te behalen.