Bart Lambregts - Lead-engineer Bart Lambregts

Neem een kijkje in het leven van Lead Engineer Bart Lambregts

Van niets, iets maken. Beginnen met een leeg A4 en eindigen met een besturing die ervoor zorgt dat er op een rioolwaterzuivering maar liefst 40.000 kubieke meter biogas per dag wordt geproduceerd uit afvalwater. Dat is mooi werk. Net als een plek aan de ontwerptafel, waar we samen met klanten sparren over de beste oplossingen. Dit zijn taken die ik als Lead-engineer bij Hoppenbrouwers Techniek op me neem.

Niet goed, maar uitmuntend

Noem me een perfectionist. Dat uitte zich vroeger al in een fanatieke knul op het voetbalveld. Verliezen was geen optie. Hetzelfde gold voor mijn hobby bij de carnavalsvereniging. De techniek in de carnavalswagen moest en zou tijdens de optocht perfect werken. Als kartrekker van het team zorgde ik daar graag voor. Maar minstens zo belangrijk is de reis ernaartoe: met een lolletje en een hoop gezelligheid.

Het loopt zoals het loopt

Als zoon van een automonteur zag ik mijzelf niet achter een bureau zitten. Maar mijn intuïtie fluisterde mij langzaam iets anders in. Ik ben sowieso iemand die op gevoel afgaat. Als je mij vraagt waarom ik voor een bepaalde richting koos, dan blijft een antwoord uit. Beslissingen die ik in mijn leven neem ‘voelen gewoon goed’.

‘Ik streef naar uitmuntend, ook als Lead-engineer’

Zo trok de afwisseling tussen buiten en binnen werken mij toch meer. Mijn hart vertelde mij om voor techniek te kiezen en specialiseren in automatisering en engineer ging bijna vanzelf. Mijn intuïtie bracht mij ook naar Hoppenbrouwers. Ik kwam bij het bedrijf terecht voor een afstudeeropdracht om het nest nooit meer te verlaten.

Doorgroeien tot lead engineer

Niet alleen mijn gevoel hield mij bij Hoppenbrouwers. Ook de platte organisatie cultuur en het feit dat enthousiasme bij mijn werkgever hartelijk wordt ontvangen en gewaardeerd. Dat uit zich in opleidingskansen en doorgroeimogelijkheden. Zo lieten senior collega’s met persoonlijke begeleiding mij van Software-engineer naar Lead-engineer groeien. Nu neem ik op mijn beurt Junior engineers onder mijn vleugels.

Soms is dat knap lastig als perfectionist. Ik weet dat als ik het doe, het goed doe. Maar dat betekent niet dat een ander het bij uitstek minder goed doet. In tegendeel zelfs. Bij Hoppenbrouwers leerde ik  dan ook om de touwtjes te laten vieren en het vertrouwen dat ik in mijn collega’s heb daarmee te tonen.