Bart Coppens - Calculator/Project-Engineer Beveiliging Bart Coppens

Calculator en Project-Engineer Bart Coppens vertelt over zijn functie bij Hoppenbrouwers

‘Mijn werk geeft mij energie!’

Op 58-jarige leeftijd besloot Bart Coppens dat hij het wel wat rustiger aan wilde gaan doen omtrent zijn werk. Na twee weken thuis zitten, realiseerde hij zich dat zijn werk zijn passie is. ‘’Het bloed kruipt waar het niet gaan kan’’, meent Bart. Vol energie ging Bart bij Hoppenbrouwers aan de slag, en inmiddels zijn we alweer vier jaar verder.

Afwisseling en uitdaging

Bart start zijn carrière in 1974 op de bedrijfsschool van Philips als Elektromonteur, waar hij tot 1991 werkt. In de jaren daarna heeft hij nog enkele verschillende functies bij verschillende bedrijven, waaronder die van Projectleider. In 2016 belandt Bart bij Hoppenbrouwers, dat hij al kende van naam. Hij is van plan om hier te blijven werken totdat hij er écht genoeg van heeft en met pensioen wil, maar zo ver is het nog lang niet: ‘’Ik vervul mijn baan als Calculator/Project-Engineer met heel veel liefde en passie. Dat komt door de afwisseling in mijn werk en de vrijheid die ik heb: het ene moment moet ik mijn team aansturen, de andere keer moet ik advies geven. De ene dag ben ik bij de vestiging in Best, een dag later weer in Udenhout en de dag daarna ga ik naar een project in Den Haag om daar een opname te doen. Ik ben zowel organisatorisch, financieel als technisch bezig: die combinatie maakt mijn werk zo leuk!’’

Nooit te oud om te leren

Ondanks zijn jarenlange ervaring, krijgt Bart bij Hoppenbrouwers de kans om zichzelf verder te ontwikkelen op het gebied van brand. Alle cursussen en diploma’s die er rondom brand zijn, heeft hij gevolgd en behaald. Je zou dus verwachten dat Bart álles weet, maar ook hij geeft toe dat hij nog steeds bijleert, en dat komt door de moeilijkheidsgraad per project: ‘’Een tijd geleden werkten we aan het Michael Lewis Company-project in Dinteloord. Hier zagen we belangrijke beslissingen bij elkaar komen. Zo moesten we grote koel- en vriescellen, waar het wel -24 graden kon worden, voorzien van brandmeldingsinstallaties.’’ Dat zijn dus echte specials, waar een expert als Bart ook nog steeds van leert.

Kennis doorgeven en het team uitbreiden

Bart werkt veel samen met Mathijs Bogaarts, een deeltijd student die bij begeleidt in zijn werkzaamheden. Studenten begeleiden is voor Bart niet vreemd, hiervoor nam hij ook Luuk Wouters onder zijn hoede. “Beide heren zijn totaal verschillend”, meent Bart. “Maar dat is juist uitdagend, omdat ze een andere manier van coaching nodig hebben.” Toch is het team is nog niet compleet, want stil zitten zij zeker niet. Bart’s team is nog op zoek naar een nieuwe Calculator beveiliging. Deze Calculator zal een belangrijke rol gaan spelen in de berekeningen van projecten omtrent beveiliging. Ben jij die nieuwe Calculator waar wij naar op zoek zijn?