Arnic de Labie – Hoofd ICT

Arnic de Labie

"ik zit vol met nieuwe ideeën omtrent verbeteringen op ICT gebied"

“Ik ben eigenlijk per ongeluk terecht gekomen in de ICT branche. Ik wist namelijk niet wat ik wilde gaan doen. Door een paar dagen mee te lopen bij het ICT bedrijf van mijn oom heb ik de keuze uiteindelijk gemaakt om de studie ICT-Beheerder te gaan volgen. In 2,5 jaar tijd heb ik uiteindelijk mijn ICT diploma behaald op MBO 4 niveau.”

“Via een detacheringsbureau ben ik bij Hoppenbrouwers terecht gekomen. Er werd me verteld dat er een vacature open stond bij een elektrotechnisch bedrijf. Eenmaal op gesprek klikte het meteen en binnen een week werkte ik bij Hoppenbrouwers. Met mijn 20 jaar beheerde ik de gehele ICT-omgeving van Hoppenbrouwers met Marcel de Boer (financieel directeur) als eindverantwoordelijke. Ik kreeg al vrij snel veel verantwoordelijkheid waardoor ik snel leerde binnen het bedrijf.”

Investeren in ICT is belangrijk

“In mijn functie als ICT’er ben ik verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de gehele IT-omgeving van Hoppenbrouwers. De doelstelling is: ‘ervoor zorgen dat alle medewerkers zo goed en zo snel mogelijk, maar op een veilige manier hun werk kunnen doen, door middel van ICT-voorzieningen en oplossingen.’ Werkzaamheden als onderhoud, beheer, afspraken met klanten, 1e, 2e en 3e lijn storingen zie je hier voornamelijk terug. Er is een externe partij die mij ondersteunt en waarmee ik veel samenwerk met grote ICT-projecten. Wij hebben samen een geheel nieuwe IT omgeving bij ons opgezet. Bij Hoppenbrouwers lopen we ver vooruit met techniek en zien ze in dat het belangrijk is hierin te investeren.”

“Inmiddels werken we met CITRIX, een project dat we zijn gestart in verband met de snelle groei van Hoppenbrouwers. Met Citrix maken we het werken op alle locaties, zowel in- als extern, een stuk makkelijker en aangenamer voor alle medewerkers. Ook biedt deze nieuwe technologie een stuk meer voordelen en mogelijkheden naar de toekomst toe.”

We hebben vaak feestjes met medewerkers

“Persoonlijk zit ik vol met nieuwe ideeën omtrent verbeteringen op ICT gebied maar door de snelle groei van Hoppenbrouwers kom ik er vaak niet aan toe deze te realiseren. We hebben het ICT team dan ook uitgebreid met nieuwe collega’s. Hierdoor krijg ik meer tijd  om de nieuwe ideeën te realiseren en mezelf persoonlijk verder te ontwikkelen.”

“Het is een uitdaging om te werken in een snel groeiend en vooruitstrevend bedrijf als Hoppenbrouwers Techniek. Naast dat het een prima bedrijf is met mooie klanten zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden ook erg goed. Bijvoorbeeld de personeelsfeestjes en de teamuitjes die ervoor zorgen dat de relatie onderling nog beter wordt. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon hartstikke gezellig en een leuk bedrijf om voor te werken.”