Anouk Ackermans - HR-Adviseur Anouk Ackermans

Neem een kijkje in het leven van HR-Adviseur Anouk Ackermans

“Collega’s zijn zelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling.”

Anouk Ackermans is als HR-Adviseur bij Hoppenbrouwers verantwoordelijk voor de in-, door- en uitstroom van medewerkers binnen de clusters Ziekenhuizen, Receptie en Facilitair. “We vinden het belangrijk om werknemers voor lange tijd aan ons te binden. Daarom hebben we de medewerkerstevredenheid hoog in het vaandel staan.”

Hoppenbrouwers investeert in leerlingen en zij-instromers, maar ook in eigen medewerkers. Naast de noodzakelijke instroom van nieuwe collega’s heeft Anouk veel aandacht voor het behoud van collega’s. “Zodat het echte Hopjes worden”, lacht ze. Toen ze zelf begon in 2019, voelde het meteen alsof ze er al langer rondliep. “Dat komt door de open cultuur van de organisatie. Iedereen is heel behulpzaam en bereikbaar dankzij de platte organisatiestructuur. Dat vind ik heel prettig.”

Ruimte voor verbetering

“Werkplezier staat bij ons voorop. Immers: doen wat je leuk vindt, is het halve werk. Daarom is er binnen Hoppenbrouwers veel ruimte om ideeën voor verbeteringen aan te dragen en bieden we de vrijheid om dit verder uit te werken. Het kan wat ons betreft altijd beter en efficiënter. Die houding is bovendien belangrijk om de groei van Hoppenbrouwers bij te houden. Tegelijkertijd verliezen we daarbij de sfeer van het familiebedrijf niet uit het oog. We doen het met z’n allen.”

Sparren over ambities

Vanuit haar rol als HR-Adviseur is Anouk daarom nauw betrokken bij de medewerkers in haar teams, vertelt ze. “Ik werk wekelijks een dagdeel op de afdeling, zodat ik toegankelijk en zichtbaar ben. Ook bezoek ik – met bouwhelm op en werkschoenen aan – de projecten van collega’s in de buitendienst. Collega’s zijn zelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling. Ze mogen zelf aangeven wat ze daarvoor nodig hebben. Dat leggen wij heel laag in de organisatie. Om die reden vind ik het belangrijk om te laten zien dat ik er voor ze ben. Dat ze met mij kunnen sparren over hun ambities. Daarom wil ik iedereen persoonlijk leren kennen. Zodat ik ze optimaal kan ondersteunen in het behalen van hun doelen.”