Anja Reniers - Teamleider HR Anja Reniers

Anja Reniers startte als personeelsfunctionaris en groeide door tot Teamleider HR

“Als je plezier in je werk hebt, komt de rest vanzelf”

Anja Reniers is als personeelsfunctionaris verantwoordelijk voor personeelszaken binnen de vestiging Udenhout, voor de teams Utiliteit en Woningbouw, Duurzame Energie en Magazijn en de ondersteunende teams Verbeteren en Vernieuwen, Data, ICT, Marketing en Communicatie en Callcenter. “Ik houd me bezig met alles op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom, voor nieuwe en huidige medewerkers.”

“Verbondenheid hoort bij Hoppenbrouwers”, vindt Anja. “We zijn een echt familiebedrijf. Dat voel je, ook al is de organisatie de laatste jaren erg gegroeid. Hoppenbrouwers is informeel, toegankelijk en collegiaal. Niet alleen staan de deuren altijd open, mensen staan ook open voor jouw mening! Collega’s kunnen altijd bij mij terecht. Ook neem ik regelmatig een kijkje bij projecten of maak ik tijd om even bij te praten tijdens de vrijdagmiddagborrel.”

Doen wat je leuk vindt

“Als je plezier in je werk hebt, komt de rest vanzelf. Wanneer je iets graag wilt en het leuk vindt, ga je er tenslotte harder voor lopen. Dan ontwikkel je je als vakman of –vrouw. En ook belangrijk: als je je werk leuk vindt straal je dat uit! Als personeelsfunctionaris help ik collega’s erachter te komen wat zij leuk en belangrijk vinden in hun werk en daar de nadruk op te leggen.”

Veel verantwoordelijkheid

“Er zijn niet veel bedrijven die werken zoals wij. De verantwoordelijkheid ligt bij Hoppenbrouwers heel laag in de organisatie. Voor nieuwe medewerkers is dat soms even wennen, maar het is vooral erg leuk! Als leerling-monteur hou je al in de gaten hoeveel uur je aan projecten besteedt. Is dat minder dan vooraf was ingeschat, dan geeft dat echt een kick!” Ook zelf krijgt Anja veel vrijheid om haar functie in te vullen. “Heel prettig”, vindt ze. “Ik kan me hier volop ontwikkelen en elke dag bij blijven leren.”

Instroom en doorstroom

Bij Hoppenbrouwers werken veel ambitieuze mensen. Om ervoor te zorgen dat zij kunnen doorstromen naar andere functies, is instroom van nieuwe medewerkers van groot belang. “Ons doel? Jonge techneuten aan ons binden door goede technisch stagiaires aan te nemen als medewerker of hen een bijbaan aan te bieden. Maar we werken bijvoorbeeld ook steeds meer met zijinstromers: mensen die op latere leeftijd de overstap maken naar de techniek.”