Angelo Kools – Werkvoorbereider, Industriële automatisering Angelo Kools

Benieuwd wat Werkvoorbereider IA Angelo Kools binnen zijn functie doet?

‘Als je ambities hebt en jezelf wilt ontwikkelen, dan steken ze echt tijd en moeite in je.’

Werkvoorbereider Angelo Kools startte zijn Hoppenbrouwers carrière in Udenhout en is sinds begin 2020 werkzaam op de nieuwe vestiging in Barendrecht. Toen de plannen voor een nieuwe vestiging kenbaar werden gemaakt en Angelo de vraag kreeg om hier als Werkvoorbereider te starten hoefde hij hier niet lang over na te denken. “Dit was het perfecte moment om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen met nieuwe kansen in een nieuwe omgeving.”

Na zijn mbo-opleiding is Angelo bij Hoppenbrouwers terecht gekomen. Hij kon hier werken én leren combineren en startte met een deeltijd hbo-opleiding in elektrotechniek. “Vanaf dag één werd ik warm ontvangen in een leuk team. Hierdoor had ik veel plezier in mijn werk en dat kwam ten goede aan mijn studie”, vertelt Angelo. Hij had de ambitie om door te groeien tot zelfstandig Werkvoorbereider en dat is hem gelukt. Hij heeft flinke stappen kunnen zetten tijdens zijn leerproces. “Ik begon met het begeleiden van kleine projecten waar ik veel vragen kon stellen en waar ik veel begeleiding kreeg van mijn collega’s. Nu draai ik voornamelijk grote projecten die ik volledig zelfstandig uitvoer.”

Van begin tot eind

De werkzaamheden van Angelo wisselen zich dagelijks af. “De ene dag zorg ik dat het proces van een productielijn soepel verloopt en de andere dag ben ik bezig met het maken van planningen en kostenbegrotingen. Ik krijg veel verantwoordelijkheden en maak de projecten van het begin tot eind mee. Ik krijg de kans om mijn eigen ideeën in te brengen en bouw daarnaast aan mijn zakelijke relaties. Die afwisseling en het uitdagende van mijn werk maken mijn functie zo leuk.”

Barendrecht samen als team opgezet

De nieuwe Hoppenbrouwers vestiging in Barendrecht opende in juni 2020 onder leiding van Ronnie van Haperen. “Ronnie heeft ons projectteam bij veel zaken betrokken en heeft ons verschillende keuzes laten maken. We hebben veel inbreng gehad in de inrichting van de werkplekken en het magazijn. Daarnaast speelden de medewerkers die vanuit Udenhout meegegaan zijn een belangrijke rol in het overbrengen van de Hoppenbrouwers normen, waarden en kennis op onze nieuwe collega’s. Hierdoor voelt de nieuwe vestiging als iets wat we samen met ons team opgezet hebben.”

Ongedwongen sfeer

Angelo omschrijft de sfeer binnen Hoppenbrouwers en zijn team in Barendrecht als een open cultuur. “Je kan bij iedereen terecht en de deur staat altijd open, ook bij de directie. De sfeer is hier in Barendrecht ongedwongen en gezellig. We maken graag een praatje met elkaar. Je kan je mening delen binnen het team en daar wordt ook echt naar geluisterd. Als je hier ambities hebt en je graag door wilt ontwikkelen, dan steken ze echt tijd en moeite in je. Je krijgt de ruimte om door te groeien.”