Stagiair HBO - Amre de Graaf

Amre de Graaf

“Bij Hoppenbrouwers lopen veel stagiairs rond. Het laat zien dat zij het belangrijk vinden kennis over te dragen.”

HBO-student Amre de Graaf liep afgelopen halfjaar stage op de afdeling Sprinkler in Udenhout. Naast zijn opleiding Werktuigbouwkunde ondersteunt hij de afdeling nu als uurloner en dat bevalt hem heel erg goed. “Ik ben echt onderdeel van het team.”

Tijdens zijn zoektocht naar een stageplek, had de Tilburgse Amre meteen de indruk dat Hoppenbrouwers een leuke stageplek is. “Op de website las ik al verschillende verhalen van medewerkers waaruit hun enthousiasme naar voren kwam. Dat sprak me aan. Toen begonnen de Hoppenbrouwers busjes me steeds meer op te vallen, die zie je overal rijden”, lacht Amre. “Er lopen bij Hoppenbrouwers veel stagiairs rond. Dat vind ik wel echt een pre. Het laat zien dat zij willen investeren in de toekomst en dat ze het belangrijk vinden kennis over te dragen.”

Stagelopen op de afdeling sprinkler

Uiteindelijk kwam Amre na een sollicitatieprocedure bij de afdeling Sprinkler uit. “En dat bevalt me nog steeds heel erg goed. Voor mijn stage heb ik een testruimte ontworpen. Dat is eigenlijk een soort mini-installatie waar alle facetten in zitten. Inmiddels ben ik meer met projecten bezig, zoals nu voor de sprinklerinstallatie van een distributiecentrum.” De afdeling Sprinkler is een van de jongste afdelingen van Hoppenbrouwers. Amre was dan ook pas de tweede stagiair die de afdeling kwam versterken. “Daar was in de begeleiding niets van te merken. Ik heb het als prettig ervaren met fijne collega’s en een gedreven team dat elkaar helpt.”

Werken & leren in de praktijk

“Als uurloner gaat het redelijk in een lijn door eigenlijk. Ik kan nog steeds bij iedereen terecht voor vragen en ik krijg nog steeds begeleiding wanneer ze denken, ‘hé daar moeten we hem even bij helpen.’ Ik ben echt onderdeel van het team en wordt ook zo behandeld.” Het tekenen van een sprinklerinstallatie is natuurlijk een ander bijbaantje dan de gemiddelde student heeft. “Het is natuurlijk niet wat je verwacht van een 21-jarige”, vertelt Amre. “ En dat bevalt juist heel erg goed. Alles wat ik hier doe, is redelijk nieuw voor mij en ik leer veel. In combinatie met mijn studie is het een hele waardevolle toevoeging op mijn cv.”