Hoe verbouw je een ziekenhuis terwijl het open is? Hoppenbrouwers weetjes #1 – Hoe verbouw je een ziekenhuis terwijl het open is?

Hoppenbrouwers weetjes #1 – Hoe verbouw je een ziekenhuis terwijl het open is?

Ken je dat? In de hete zomer of koele winter vraag je jezelf af wat nu het perfecte werkklimaat is, hoeveel energie laadpalen kosten en hoe je nou een ziekenhuis verbouwt terwijl het gewoon open is. In onze miniserie ‘Hoppenbrouwers Weetjes’ gaan we op onderzoek uit en worden de vragen beantwoord door onze vakmensen. In de eerste aflevering gaat Tim langs bij het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en stelt zichzelf de vraag ‘Hoe verbouw je een ziekenhuis terwijl het open is?’.  Projectleider Frank neemt hem mee naar de dialysekamers die hij samen met zijn team heeft verbouwd terwijl het Rijnstate Ziekenhuis gewoon open was.

Werken bij Team Ziekenhuizen

Wil jij graag als monteur, werkvoorbereider, BIM-tekenaar, engineer of leidinggevend eerste monteur aan de slag binnen team Ziekenhuizen? Dan gaan we graag met je in gesprek! Wat je bijvoorbeeld kunt gaan doen bij ons? Wat dacht je van een complete ziekenhuisafdeling van elektrotechnische of werktuigbouwkundige installaties voorzien.

Werktuigbouwkunde monteur van Hoppenbrouwers Techniek

Ben Snijder is Engineer Elektrotechniek op de afdeling Ziekenhuizen

“We krijgen bij Hoppenbrouwers veel vrijheid om ons werk te doen en dragen veel verantwoordelijkheid. Ik vind het mooi dat ik mee kan denken met de klant. Zo kan je iets neerzetten waar wij trots op zijn en waar de klant tevreden over is. Dat maakt mijn werk leuk.”

Engineer-E Ben Snijder van Hoppenbrouwers Techniek

Ziekenhuizen ontzorgen

Hoppenbrouwers Techniek is in verschillende marktsegmenten actief. Eén daarvan is ziekenhuizen. De teams die onder de afdeling ziekenhuizen vallen, zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van zowel de elektrotechnische als de werktuigbouwkundige werkzaamheden. Van realisatie en installaties tot onderhoud, inspectie en reparaties; Hoppenbrouwers zorgt ervoor dat ziekenhuizen op een veilige en efficiënte manier hun patiënten kunnen helpen.

Elisabeth ziekenhuis

Marcel Hendrikx - Directeur Ziekenhuizen & Utiliteit

Aan de basis van de specialisatie ziekenhuizen binnen Hoppenbrouwers staat Marcel Hendrikx, directeur Ziekenhuizen & Utiliteit. “Ik ben als werkvoorbereider bij Hoppenbrouwers begonnen en zag kansen voor de organisatie om binnen deze markt verder te groeien. Inmiddels werken er binnen de afdeling zo’n zeventig eigen medewerkers in vijf vaste teams in heel Zuid-Nederland. We hebben met elkaar de ambitie uitgesproken om de beste installateur voor ziekenhuizen in Nederland te worden.”

Directeur ziekenhuizen Marcel Hendrikx van Hoppenbrouwers Techniek

De rigoreuze verbouwing van de dialyseafdeling in het Rijnstate Ziekenhuis

Een recent project waar Hoppenbrouwers Techniek met trots aan heeft mogen werken is de verbouwing van de dialyseafdeling van topklinisch ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Hoppenbrouwers was gedurende deze verbouwing verantwoordelijk voor de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en sprinkler installaties. Met behulp van een leanplanning is het gelukt om deze rigoureuze verbouwing van deze afdeling binnen acht maanden af te ronden.

Hoppenbrouwers Techniek werkte mee aan een rigoureuze verbouwing in het Rijnstate ziekenhuis