Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig voor een energieneutraal sportcomplex? Hoppenbrouwers weetjes #6 – Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig voor een energieneutraal sportcomplex?

Hoppenbrouwers weetjes #6 – Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig voor een energieneutraal sportcomplex?

Ken je dat? In de hete zomer of koele winter vraag je jezelf af wat nu het perfecte werkklimaat is, hoeveel energie laadpalen kosten en hoe je nou een ziekenhuis verbouwt terwijl het gewoon open is. In onze miniserie ‘Hoppenbrouwers Weetjes’ gaan we op onderzoek uit en worden de vragen beantwoord door onze vakmensen. In de zesde aflevering gaat Tim langs bij Gymworld in Zoetermeer en stelt zichzelf de vraag ‘Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig voor een energieneutraal sportcomplex?’  Leerling-monteur Nick neemt hem mee naar de sportzalen en laat zien hoe zonnepanelen werken.

Werken bij team Gemeente & Overheid

Wil jij als monteur, werkvoorbereider of projectleider team Gemeente & Overheid versterken? Dan gaan wij graag met je in gesprek! Wat je kan verwachten bij ons? Je gaat aan de slag met uiteenlopende projecten van nieuwbouw tot renovatie tot aan het beheer van de installaties. Denk hierbij aan de elektrotechnische installaties van een zwembad of het beveiligen van een overheidsterrein. 

Beveiliging voor Gemeente en Overheid

Robbin Aerts - Projectleider Elektrotechniek

Robbin werkte als projectleider Elektrotechniek mee aan het project Gymworld. In 2019 vertelde hij over zijn ambities om volwaardig projectleider te worden, iets wat hij nu in 2021 dagelijks met veel plezier mag doen. “De dingen die we momenteel verwezenlijken voor klanten zijn zo gaaf. We zeggen wel eens gekscherend dat we een complete ontzorger zijn, maar eigenlijk is dat ook gewoon zo.”

Gemeente en Overheid ontzorgen

Hoppenbrouwers Techniek is in verschillende marktsegmenten actief. Eén daarvan is Gemeente en Overheid. Veiligheid en comfort zijn belangrijk in gemeentelijke gebouwen waarin gewoond, geleefd of gewerkt wordt. Een goede elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie is voor Gemeente en Overheid dan ook van essentieel belang.

Hoppenbrouwers Techniek werkte aan de verbouwing van Cinecitta Tilburg

Het moderniseren van een zwembad als uitdaging

Anderhalf jaar waren de deuren van zwembad De Schelp in Bergen op Zoom gesloten voor een ingrijpende renovatie van het zwembad. “Van het lelijke eendje onder de zwembaden zijn we het mooiste zwembad van Nederland geworden”, zegt manager Walter van Krieken. “Daar draagt de ledverlichting waar Hoppenbrouwers Techniek onder andere voor zorgde, zeker aan bij.”

In opdracht van de Gemeente Bergen op Zoom gingen ons Elektrotechniek team aan de slag.

Hoppenbrouwers Techniek werkte mee aan de modernisering van zwembad de Schelp

Beveiligingsschil om overheidsterrein

In driekwart jaar heeft Hoppenbrouwers een overheidsterrein van circa 4 ha voorzien van een schil met thermische camera’s en opschakelende camerabeelden. Gedurende het project werd onze ambitie tot duurzaamste technisch dienstverlener flink op de proef gesteld.

Hoppenbrouwers verzorgt beveiligingsschil om overheidsterrein