Voortgezet Onderwijs (H)opleidinggids Voortgezet Onderwijs (H)opleidinggids

Samenwerking met het voortgezet onderwijs

Als ‘huisinstallateur’ komen we al jaren bij veel middelbare scholen over de vloer. Juist omdat we elkaar in veel gevallen al lang kennen, vergemakkelijkt dat de samenwerking bij stages, projecten en gastlessen. Van oudsher krijgen we scholieren over de vloer voor snuffelstages. De afgelopen jaren is de samenwerking met het middelbaar onderwijs uitgebreid, bijvoorbeeld met het geven van gastlessen. Wij willen de eerste keuze zijn van middelbare scholieren. Of het nu gaat om een stage, bijbaan, vakantiewerk of als opstap naar vast werk bij Hoppenbrouwers. Daarom investeren we graag in de relatie met de leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Wil je als docent van een voortgezet onderwijs samenwerken met Hoppenbrouwers neem dan contact met ons op!
Stuur een mail naar mdirksen@hoppenbrouwers.nl.

Samenwerking met 2College Cobbenhagenlyceum

Het technasium bestaat sinds 2003. Het belang van een technasium laat zich makkelijk raden volgens Tamara. “Nederland heeft goed geschoold technisch personeel nodig. Een technasium legt daarvoor de basis via projectonderwijs en levensechte bètavraagstukken uit het bedrijfsleven. Zo willen we de belangstelling voor technische beroepen vergroten. Bedrijven als Hoppenbrouwers Techniek die daar oog voor hebben, hebben oog voor de toekomst. Ze creëren hun eigen Young Professionals.”

Hoppenbrouwers techniek heeft een goede samenwerking met 2College Cobbenhagenlyceum

Trend: Snuffelstage

De trend van dit moment: stagelopen vanuit het vmbo. Het gaat dan om snuffelstages. Soms maar van één of enkele dagen. Je loopt als stagiaire mee met iemand uit een team om te beleven of techniek misschien iets voor jou is in de toekomst. Stagelopen vanuit het vmbo kan op al onze vestigingen. En het leuke is, vaak bevalt dat zo goed, dat daarna een BOL- of BBL-traject volgt.

Wat kan je doen bij Hoppenbrouwers

  • Rondleiding-Technasium-9-sept-2014-(4)

    Bedrijf bezoeken met de klas!

    Wil jij graag met je klas een kijkje komen nemen bij een vestiging in Hoppenbrouwers? We geven je graag een rondleiding met een eventuele praktijkopdracht om je kennis te laten maken met techniek en onze organisatie.

  • Zaterdagploeg-Deurne_4-panelenbouw

    Bijbaan!

    Wil jij in plaats van vakkenvullen bij een supermarkt graag een (technische) bijbaan? Dat kan bij ons! Je kan hierbij denken aan een bijbaan in de panelenbouw of elektrotechniek. Daarnaast hebben wij ook bijbanen voor niet technische functies. Bekijk hier de bijbanen.