MBO (H)opleidinggids MBO (H)opleidinggids

Samenwerking met het MBO

Een groot deel van onze circa duizend medewerkers begon hun loopbaan als BBL-leerling of BOL-leerling. Voor ons zijn beide opleidingsroutes even waardevol. Bij Hoppenbrouwers Techniek staan de medewerkers op één. We stimuleren onze medewerkers om hun eigen droombaan te creëren door bijvoorbeeld door te groeien. Dat gebeurt volop.

Wil je als docent van een MBO samenwerken met Hoppenbrouwers neem dan contact met ons op!
Stuur een mail naar mdirksen@hoppenbrouwers.nl.

Afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven groot

“Het bedrijfsleven denkt mee over de inhoud van ons lesprogramma. Op Hoppenbrouwers Techniek kunnen we altijd rekenen, bijvoorbeeld voor de inzet van hybride docenten en voor gastlessen over specifieke onderwerpen als panelenbouw of zonnepanelen. Goed onderwijs is alleen mogelijk als er een nauwe samenwerking is tussen het onderwijs en bedrijfsleven. We hebben elkaar nodig.” – Sjef van Mook, docent Elektrotechniek.

Sjef van Mook, docent Elektrotechniek ROC Tilburg

Meest gestelde vragen over BBL

Mag ik als BBL-er aan alles meedoen bij Hoppenbrouwers Techniek?

Ja! Je werkt in een team aan echte projecten en bent overal bij betrokken. Uiteraard presteer je naar vermogen en wat past binnen de veiligheidsnormen passend bij je leeftijd.

 

Wat is de stagevergoeding voor BOL of wat ga ik verdienen als BBL-er?

Als je het BOL-traject volgt en bij ons stage loopt, krijg je een stagevergoeding van €250,- tot €450,- afhankelijk van jouw opleiding. Als BBL-er kom je bij ons in dienst en krijg je een startsalaris dat past bij jouw leeftijd en opleidingsrichting.

Ben ik als BBL-er of BOL-leerling gelijkwaardig aan de andere medewerkers in het team?

Absoluut! Ook als allerjongste tel je volwaardig mee. Je hebt veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

 

Bij welke disciplines kan ik een BBL-traject of BOL-stage doen?

Je hebt keuze uit veel verschillende disciplines en kan hierin rouleren. Je kan onder andere aan de slag gaan bij Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Industriële Automatisering, Sprinkler, Service en Beveiliging.

Onze praktijkschool helpt je op weg in ons bedrijf

Starten als BBL-er bij Hoppenbrouwers Techniek? Dan komt er veel op je af. We snappen dat de overgang van het voortgezet onderwijs naar het bedrijfsleven best groot is. Om je te helpen bij die stap, hebben we in 2003 een praktijkschool opgericht. Op elke vestiging is er één. En waar er nog geen is, zijn we die aan het oprichten voor zowel elektrotechniek als werktuigbouwkunde.

De theorie leer je op school, de praktische vaardigheden doe je tijdens het werk op. Een avond praktijkschool is daarop een aanvulling. Op elke vestiging is er één. En waar er nog geen is, zijn we die aan het oprichten voor zowel elektrotechniek als werktuigbouwkunde. De praktijkschool zorgt voor een extra contactmoment. Het programma  is breed en past bij je opleiding. Met onze praktijkopleiders verbeteren en vernieuwen we het programma voortdurend om je zo goed mogelijk op weg te helpen in ons bedrijf.

Leerling-monteur krijgt uitleg in praktijkschool van Hoppenbrouwers Techniek