Duaal of Voltijd hbo-traject? Duaal of Voltijd hbo-traject?

4 meest gestelde vragen door hbo'ers

Op zoek naar een stage, duaal programma, traineeship of baan bij Hoppenbrouwers Techniek? We hebben volop mogelijkheden! Nog niet helemaal overtuigd welk programma het beste bij je past? We zetten de meest gestelde vragen door hbo-studenten voor je op een rij.

Wat is het grootste verschil tussen het duaal traject en stage lopen?

In een simpele vergelijking kies je in een duaal traject voor het werkende leven. Tijdens een voltijds studie waarin je stage loopt, kies je meer voor het studentenleven. De ene route is niet beter dan de andere. Het gaat er om wat het beste bij jou past. Dat bepaal je zelf. Wij bieden beide routes aan. Check van te voren de mogelijkheden in je regio.

Als je kiest voor een duaal traject, combineer je werken en leren. Hoppenbrouwers betaalt je opleidingskosten en de eventuele bijkomende studiekosten. Je hebt als duaal student al een arbeidsovereenkomst met ons. Wekelijks ga je een dag of avond naar school.

Ga je voor een voltijd hbo-opleiding, dan loop je tijdens je opleiding meerdere stages. Je betaalt zelf de opleiding. Als je bij Hoppenbrouwers Techniek stage loopt, krijg je wel een maandelijkse stagevergoeding.

Hoe lang duurt een stage voor hbo’ers?

Dit hangt af van de opleiding die jij volgt. Vaak gaat het om stages van een half jaar. Maar ook beroepsoriënterende stages van tien à twaalf weken komen voor. Wij staan overal voor open en passen ons aan, aan de eisen van je opleiding.

Als zij-instromer ga je vier of vijf dagen bij Hoppenbrouwers Techniek werken.

Hoe verloopt de begeleiding van hbo-stagiaires?

Tijdens een hbo-stage bij Hoppenbrouwers Techniek, krijg je een persoonlijke coach die jou tijdens jouw stage begeleidt. Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt binnen ons bedrijf.
Je krijgt de mogelijkheid om zoveel mogelijk zelfstandig te werken. Heb je vragen, dan kun je terecht bij je naaste collega’s of coach.

Wat is de stagevergoeding voor (technische) hbo’ers?

Als je bij ons stage loopt, krijg je een royale maandelijkse stagevergoeding gericht op jouw opleiding.

Bij een technische hbo-stage krijg je een vergoeding van € 750,- bruto per maand. Bij een niet-technische hbo-stage is de vergoeding € 350,- bruto per maand, plus een eventuele bonus van € 100,- bruto per maand.

Kies je voor het duale traject, dan ontvang je salaris. Dat hangt af van het aantal contracturen in je arbeidsovereenkomst. Daarnaast ontvang je vakantiedagen (25 bij een fulltime dienstverband en 13 atv-dagen), een goede pensioenregeling en een bonusregeling, afhankelijk van de winst.

Ben je benieuwd naar de vacatures?