Alle HBO mogelijkheden op een rijtje Alle HBO mogelijkheden op een rijtje

Verschillende HBO trajecten in combinatie met de vele HBO studies levert wellicht wat verwarring op. Welke stage mogelijkheden en trajecten zijn er überhaupt? Wij hebben de meest voorkomende mogelijkheden voor je op een rijtje gezet!

Stage HBO

Je kunt vanuit allerlei technische hbo-opleidingen bij ons terecht, zoals Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek, Mechatronica of Industriële Automatisering. Wij hebben diverse uitdagende opdrachten voor afstudeerders. Daarnaast kan je ervoor kiezen om aan de slag te gaan bij het Hoppenbrouwers Experience Center; een innovatieve manier om zelf engineers op te leiden in de Industriële Automatisering. Ook voor een stage bij de ondersteunende afdelingen zoals Data en Verbeteren & Vernieuwen zijn regelmatig stageplaatsen beschikbaar.

Duaal-traject Elektrotechniek

Er wordt volop gebouwd in Nederland. En overal waar gebouwd wordt, zijn elektrotechnische installaties nodig. Wil jij je verder verdiepen in de booming business van elektrotechniek? Je werkt samen met ervaren collega’s aan de projecten die jij interessant vindt. Wil je bijvoorbeeld elektrotechnische installaties ontwerpen voor de herhuisvesting van een school? Of meekijken met de coördinatie van een nieuwbouwproject voor een groot distributiecentrum? Jij kiest.

Duaal-traject Werktuigbouwkunde

Een hbo-opleiding volgen terwijl je werkt. Dat kan bij Hoppenbrouwers! Volg je bij ons het duaal-traject werktuigbouwkunde? Dan garanderen wij je een schat aan werkervaring. Als engineer in spé een 3D-model ontwerpen voor een klimaatsysteem in een kantorencomplex? Of liever een dag meelopen met de projectcoördinator van een groot werktuigbouwkundige installatieproject in een ziekenhuis? Het kan allemaal! Jij kiest namelijk zelf welke richting je op wilt.

Traineeship Werktuigbouwkunde

Als je bent afgestudeerd in de techniek, ligt de wereld aan je voeten. Maar hoe kies je dan voor de juiste baan? Ons antwoord: je hoeft niet te kiezen. Bij Hoppenbrouwers bieden we het technisch traineeship Werktuigbouwkunde aan: de kans om anderhalf jaar lang mee te draaien in diverse teams en mee te werken aan uitdagende projecten. En na afloop? Dan heb je gegarandeerd een baan die bij je past!

Wist je dat…

Hoppenbrouwers Techniek betrokken is bij diverse initiatieven in de onderwijs-arbeidsmarkt? Bij Hoppenbrouwers Techniek denken we altijd verder. Zeker als het gaat om het opleiden van nieuwe mensen voor ons vakgebied. Wij zijn onder andere berokken bij het vormgeven van een nieuwe Associate Degree opleiding bij Avans Deeltijd.
Een Associate Degree zit precies tussen niveau 4 (mbo) en niveau 6 (hbo) in. Voor het vakgebied Mechatronica bestaat deze niveau 5 variant al, maar voor Elektrotechniek nog niet. Een niveau 5 opleiding is een prima basis voor functies die precies tussen het uitvoerende niveau en het theoretisch kader in zitten. Denk aan banen als werkvoorbereider of service-engineer. Het niveau 5 opleidingstraject is vooral interessant voor mbo-studenten die willen doorstuderen om meer theoretische kennis op te doen, maar dan wel tijdens een opleidingstraject dat te overzien is.

Bob van den Bosch hbo stagiair bij Hoppenbrouwers Techniek

Alle kansen voor hbo’ers in opleiding én afgestudeerde hbo’ers

Binnen Hoppenbrouwers Techniek werkt een groot aantal medewerkers op hbo-niveau. Een aantal van hen startte bij ons via een BBL-leerroute op mbo-niveau. Daarna volgden zij een traject op hbo-niveau. Ook hbo’ers die hun stage bij ons hebben gedaan of afstudeerden, zijn later in dienst gekomen. Dat stimuleren we dan ook zeker. Als jij ook ambities hebt, is er binnen ons bedrijf écht veel mogelijk. Je krijgt bij ons als studerend hbo’er of afgestudeerd hbo’er ruimte om door te groeien naar jouw droombaan en jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen!

Voltijd leren in combinatie met stage lopen en afstuderen bij Hoppenbrouwers Techniek

Wat je technische studierichting ook is, je kunt bij ons altijd terecht als stagiaire. Het hele jaar door verwelkomen wij stagiaires van hbo-opleidingen als technische bedrijfskunde, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, mechatronica en industriële automatisering. Wil je bij ons afstuderen, dan zorgen we er zeker voor dat je een stageplaats hebt. Onze focus ligt bij studenten met een technische opleiding, maar vanzelfsprekend hebben we ook stageplaatsen voor niet-technische hbo’ers, zoals in de opleidingsrichtingen marketing, communicatie, bedrijfskunde of financieel.

Proeven aan diverse functies via HBO traineeship

Speciaal voor afgestudeerde technische hbo’ers die nog geen definitieve keuze voor een werkveld willen maken, bieden wij het traineeship werktuigbouwkunde. Je draait anderhalf jaar mee in diverse teams en werkt aan uitdagende projecten. Na je traineeship weet je precies welke baan binnen ons bedrijf bij je past.

Met deze HBO-instellingen werken we o.a. samen:

  • Avans Breda – Den Bosch – Tilburg
  • Fontys Nijmegen
  • HAN Nijmegen – Arnhem

Ben je geïnteresseerd in een stage of een duaal-traject bij Hoppenbrouwers techniek? Bekijk hier de vacatures of stuur een open sollicitatie!