HBO (H)opleidingsgids HBO (H)opleidingsgids

Samenwerking met HBO

Binnen Hoppenbrouwers Techniek werkt een groot aantal medewerkers op hbo-niveau. Je krijgt bij ons als studerend hbo’er of afgestudeerd hbo’er ruimte om door te groeien naar jouw droombaan en jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen! Wat je technische studierichting ook is, je kunt bij ons altijd terecht als stagiaire. Onze focus ligt bij studenten met een technische opleiding, maar vanzelfsprekend hebben we ook stageplaatsen voor niet-technische hbo’ers, zoals in de opleidingsrichtingen marketing, communicatie of financieel.

Wil je als docent van een hbo-opleiding samenwerken met Hoppenbrouwers? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar mdirksen@hoppenbrouwers.nl.

“Bedrijven geven kleur aan projecten”

Voor technische hbo-opleidingen is de uitdaging hoe zij de juiste studenten kunnen bereiken. “100% baangarantie en tóch kiezen potentiele studenten niet massaal voor de technische opleidingen. De band met Hoppenbrouwers Techniek en Avans Hogeschool is innig. We werken al jaren samen rondom stagiaires en afstudeerders. Ook maakt Hoppenbrouwers Techniek deel uit van de Werkveld AdviesRaad (WAR). Daarnaast zijn zij, net als enkele andere bedrijven, betrokken bij de inhoud van onze onderwijsprogramma’s, bijvoorbeeld in de vorm van gastlessen. We doen bovendien mee aan elkaars activiteiten, zoals open dagen, met de bedoeling om studenten te enthousiasmeren voor dit werkveld, dat door de energietransitie sterk verandert.” – Rene Vermetten, Avans Hogeschool Breda

Rene Vermetten van Avans Hogeschool Breda

De meest gestelde vragen over HBO

Hoe verloopt de begeleiding van hbo-stagiaires?

Tijdens een hbo-stage bij Hoppenbrouwers Techniek, krijg je een persoonlijke coach die jou tijdens jouw stage begeleidt. Je krijgt de mogelijkheid om zoveel mogelijk zelfstandig te werken.

Wat is de stagevergoeding voor (technische) hbo’ers?

Als je bij ons stage loopt, krijg je een royale maandelijkse stagevergoeding gericht op jouw opleiding. Bij een technische hbo-stage krijgen je een vergoeding van €750,- bruto per maand. Bij een niet-technische hbo-stage is de vergoeding €350,- bruto per maand, plus een eventuele bonus van €100,- bruto per maand.

Hoppenbrouwers Experience center

“Industriële Automatisering is een prachtig vak, maar hoe maken we zichtbaar wat het inhoudt zodat nieuwe mensen er ook interesse in krijgen?” Op dat vraagstuk bedacht Marc Vermee samen met collega Miguel de Koninck het Hoppenbrouwers Experience Center (HEC). Dit centrum wordt samen met een groep studenten ontwikkeld en gerealiseerd. In het HEC is een productielijn gemaakt die weliswaar niets produceert (gesloten kringloop) maar wel laat zien wat er door hardware- en softwareontwikkeling mogelijk is. Hoppenbrouwers benaderde de Universiteit van Leuven om het concept met twee afstudeerders uit te werken. Inmiddels hebben verschillende studenten meegewerkt aan de realisatie van het HEC.

Hoppenbrouwers Experience Center

Technisch Traineeship Wertuigbouwkunde

Wat we steeds vaker merken, is dat afgestudeerden zich in deze gespannen arbeidsmarkt zich niet graag al vastleggen. Ze willen eerst ontdekken wat ze écht leuk werk vinden en welke rol het beste bij hen past. Daarom hebben we het traineeship werktuigbouwkunde ontwikkeld. Kiezen komt later wel, eerst lekker ervaring opdoen, meedraaien, bijleren en verder groeien.  Anderhalf jaar draai je mee in diverse teams en werk je mee aan uitdagende projecten in uiteenlopende werkvelden; van ziekenhuizen en scholen tot attractieparken en industrie. Zo verdiep je je kennis en ervaring in duurzame gebouw gebonden werktuigbouwkundige installaties. Je ervaart welk soort werk jou het beste ligt.

Trainee Ruud de Haas van Hoppenbrouwers Techniek