Basisonderwijs (H)opleidinggids Basisonderwijs (H)opleidinggids

Samenwerking met het basisonderwijs

Kennismaken met techniek, met ons bedrijf; daar kun je in onze ogen niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom werken we van oudsher samen met het basisonderwijs. De samenwerking tussen Hoppenbrouwers Techniek en het basisonderwijs kan bestaan uit een bedrijfsbezoek en rondleiding met de hele groep. Steeds vaker dragen we inhoudelijk bij aan het lesprogramma. Leerlingen, uit de bovenbouw, krijgen dan een Hoppenbrouwers gerelateerde opdracht waar ze in projectgroepen aan werken

Wil je als docent van een basisonderwijs samenwerken met Hoppenbrouwers neem dan contact met ons op!
Stuur een mail naar mdirksen@hoppenbrouwers.nl.

Samenwerking met basisschool De Wichelroede

Rik Veekens is vanaf 2003 verbonden aan basisschool De Wichelroede in Udenhout. Over de waarde die deze basisschool van oudsher hecht aan de samenwerking met het bedrijfsleven, hoeft Rik niet lang na te denken. “We willen kinderen laten ontdekken wat er gebeurt buiten de muren van de school. Op die manier leren ze veel breder dan alleen de stof in de klas; betekenisvol leren. Techniek biedt zoveel meer dan het maken van een werkstuk waarvan de uitkomst min of meer vaststaat. Het gaat niet alleen maar om het bedrijfsbezoek, maar om het bedenken van een oplossing voor een realistisch (bedrijfs)probleem, zoals voor Hoppenbrouwers Techniek.”

in samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek worden er lessen gegeven op basisscholen zoals de Wichelroede

Sponsoren maatschappelijke initiatieven

Ontdekstation013 in Tilburg is een plek waar kinderen van 4 tot 14 jaar via allerlei creatieve workshops ontdekken waar ze goed in zijn of wat ze leuk vinden. Zo kunnen we kinderen laten zien en ervaren wat techniek is en hoe leuk het eigenlijk is om er zelf mee bezig te zijn. In Ontdekstation013 zijn kinderen welkom vanuit excursies van school, een verjaardagsfeestje of als bezoeker samen met het hele gezin.

We sponsoren veel maatschappelijke initiatieven ‘Het Ontdekstation’ in Tilburg en ‘De Uitvindfabriek’ in Breda zijn een mooi voorbeeld. Als één van de hoofdsponsors maken we het voor kinderen mogelijk om kennis te maken met techniek en te ervaren wat het is. Hoppenbrouwers stelt technisch materiaal en projecten beschikbaar waar kinderen mee aan de slag kunnen, met als doel kinderen te enthousiasmeren voor de techniek.

In het ontdekstation013 kunnen kinderen technische proefjes doen