Ton, Niels en Geert van Kuijk Ton, Niels en Geert van Kuijk

‘’Techniek zit in ons bloed!’’

Van de familie van Kuijk werken er maar liefst drie familieleden bij Hoppenbrouwers: vader Ton en zonen Niels en Geert. De mannen komen elkaar niet vaak tegen op de werkvloer maar spreken wel regelmatig af tijdens de pauze. “We zijn alle drie betrokken, enthousiast en betrouwbaar. Als we ergens aan beginnen, dan maken we het ook af!”

Aantrekkingskracht

Niels is het langste lid van de Hoppenbrouwers familie, namelijk sinds 2006. Niels is niet degene geweest die Hoppenbrouwers bij zijn vader en broer aanprees, maar vader Ton was juist degene die Hoppenbrouwers aanprees bij Niels. Daarover vertelt hij: ‘’Vroeger had ik een bedrijf in de techniek, dus ik had veel connecties in de regio. Ik kende Hoppenbrouwers omdat ze bekend stonden, en nog steeds staan, vanwege hun goede leerschool en de connecties met het onderwijs. Ik stelde voor dat Niels maar een kijkje bij Hoppenbrouwers moest gaan nemen, en sindsdien is hij niet meer weg gegaan!’’ In 2013 besloot Ton ook bij Hoppenbrouwers te willen werken. Sindsdien werken hij en Niels bij dezelfde afdeling van Industriële Automatisering: Niels als commercieel adviseur bij de cluster Industrie en Ton als calculator bij de cluster Water. Daarover vertelt Ton: ‘’Deze week hebben we toevallig samen nog een project opgepakt, waar we nu aan werken.’’ In 2015 besloot zoon Geert dat zijn carrière ook bij Hoppenbrouwers lag en voegde hij zich bij het team van Duurzame Energie. Je zou dus wel kunnen zeggen dat techniek bij deze familieleden in het bloed zit!

Drie op één rij

Echter komen de heren elkaar niet zo vaak tegen op de werkvloer, maar Niels & Geert spreken wel regelmatig af tijdens de pauze, zodat ze lekker even een wandeling kunnen gaan maken. Buiten het werk om gaan de twee broers graag samen fietsen. Dat sportiviteit in de genen zit, is sowieso een gegeven. Niels fietst rond in fietskleding waar het Hoppenbrouwers logo op staat en Geert heeft in juni 2019 meegedaan aan de Roparun, welke door Hoppenbrouwers gesponsord werd. Op de vraag over welke karaktereigenschap ze nog meer beschikken die ten goede komt op de werkvloer zeggen ze: ‘’We zijn alle drie betrokken, enthousiast en betrouwbaar. Als we ergens aan beginnen, dan maken we het ook af!’’ Niels en Geert hebben nog één oudere zus, grappend zeggen ze: ‘’Wellicht kunnen we haar tijdens het kerstdiner overtuigen om het Hoppenbrouwers-team te komen versterken.’’